Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єрмак каже, що спроби посварити Україну з США провалилися

Четвер, 28 січня 2021, 15:11
Єрмак каже, що спроби посварити Україну з США провалилися

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що спроби зіпсувати відносини України та США не увінчалися успіхом.

Джерело: Офіс президента, інтерв'ю Єрмака виданню НВ

Пряма мова: "Наша позиція тут принципова, і весь світ побачив, яка вона, на протязі цих уже майже двох років. Ми категоричні противники втручання у справи будь-якої держави, у тому числі противники втручання у внутрішні справи України".

Деталі: За його словами, спроби багатьох сил як усередині країни, так і ззовні зіпсувати відносини України зі США провалилися і двопартійна підтримка в України залишилася.

Єрмак додав, що за дорученням президента Володимира Зеленського держоргани зроблять усе від них залежне, щоб ті, хто організовував або брав участь у подібному втручанні, були притягнуті до відповідальності.

Коментуючи запровадження санкцій США щодо нардепа "Слуги народу" Олександра Дубінського, Єрмак сказав: "Я знаю, що відбулася зустріч тимчасового повіреного у справах США Крістіни Квін з ядром фракції. Мене радує, що політична зрілість більшості депутатів зростає. Вони не приймають поспішних рішень, вони хочуть розібратися в цьому. Знаю, що була детальна розмова".

Нагадаємо: 

  • 2 серпня 2019 року адвокат колишнього президента США Рудольф Джуліані зустрічався з Андрієм Єрмаком.
  • За версією The New York Times, Джуліані потрібно було, щоб Україна включилася у боротьбу проти кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена.
  • Єрмак прокоментував свою зустріч з адвокатом Трампа так: "Метою зустрічі було побачитися з паном Джуліані, який повідомив в американських засобах масової інформації, що не хоче їхати до Києва, оскільки тут "вороги Трампа", і зрозуміти, чому він вважає, що тут є вороги Трампа".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування