Тупицький подав до суду на УДО

Четвер, 28 січня 2021, 16:30
Тупицький подав до суду на УДО

Відсторонений голова Конституційного суду Олександр Тупицький позивається до Управління державної охорони щодо недопуску його на робоче місце в КС.

Джерело: сайт Окружного адміністративного суду Києва, куди і надійшов позов

Деталі: Згідно з повідомленням, Тупицький просить визнати протиправними дії УДО.

Окрім цього, позивач просить заборонити співробітникам управління не пускати його на територію суду і в кабінет, де він працює.

Наразі ОАСК вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом.

Передісторія: 19 січня працівники Управління державної охорони не пустили Тупицького до Конституційного суду та його робочого кабінету.

29 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про відсторонення голови Конституційного cуду Олександра Тупицького від посади строком на 2 місяці.

30 грудня у КС заявили, що вважають цей указ Зеленського "юридично нікчемним", і закликали його скасувати. Правовий департамент секретаріату КС заявив, що Тупицький повинен далі виконувати свої обов’язки.

19 січня ДБР заявило, що повідомило про підозру у злочинах за ч.2 ст.384, ст.386 ККУ (завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань) Тупицькому, хоча сам Тупицький імітує її невручення і відвідує робоче місце.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News