Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Гримчака зняли електронний браслет стеження

Понеділок, 15 лютого 2021, 13:10
З Гримчака зняли електронний браслет стеження

Завершився термін дії зобов'язань, покладених на обвинуваченого у хабарництві колишнього заступника міністра з питань окупованих територій Юрія Гримчака.

Джерело: Гримчак у Facebook, пресслужба ВАКС у коментарі УП

Пряма мова Гримчака: "…маю задоволення повідомити вас, що всі арешти, обмеження пересування, зобов'язання перед судом  і електронний браслет з мене зняли. Тепер я абсолютно вільна людина".

Деталі: У пресслужбі Вищого антикорупційного суду підтвердили УП, що термін дії зобов’язань щодо Гримчака сплив 14 лютого, тож він – без електронного браслета стеження. Станом на понеділок клопотань про продовження терміну дії зобов'язань до суду не надходило.

Що передувало: 15 грудня 2020 року Вищий антикорупційний суд скасував нічний домашній арешт Гримчаку і змінив запобіжний захід на особисте зобов‘язання.

Знати більше: $1 млн за забудови та суди. Розплутуємо історію затримання Гримчака

Передісторія:

  • 14 серпня 2019 року детективи НАБУ спільно з ГПУ та СБУ затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака та його помічника нібито під час одержання частини хабаря у розмірі 480 тисяч доларів.
  • 22 травня 2020 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що скерувала до суду обвинувальний акт щодо Гримчака та його "помічника".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування