Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сім'ям жертв пожежі в будинку для літніх у Харкові виплатять по 10 тис. грн

Середа, 24 лютого 2021, 13:08
Сім'ям жертв пожежі в будинку для літніх у Харкові виплатять по 10 тис. грн

З бюджету міста виплатять по 10 тисяч гривень родинам загиблих і постраждалим в результаті пожежі, яка сталася 21 січня у двоповерховому житловому будинку в Харкові, переобладнаному під будинок для літніх людей. Там загинули 15 людей і 7 було госпіталізовано.

Джерело: звіт міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова за результатами роботи урядової комісії з виявлення причин трагедії

Пряма мова: "Загалом буде виділено по 10 тисяч гривень на кожну сім'ю загиблих та кожній постраждалій особі, які подали відповідні заяви".

Деталі: За його словами, матеріальну допомогу мають виплатити після сесії Харківської обласної ради 4 березня.

Поховання загиблих фінансується з бюджету Харкова.

Чернишов повідомив, що за відсутність реагування на звернення громадян про порушення протипожежної безпеки у будинку для літніх було покарано 3 керівників і 3 дільничних поліції Харкова.

Крім того, він розповів, що ймовірною причиною пожежі була дія електричного прибору. Займання відбулося на 2-му поверсі. На місці знайдені пошкоджені електричні кабелі. Також установлено, що під час загорання було увімкнуто електрообігрівач, що ймовірно спричинило перенавантаження електромережі.

За інформацією міністра, з 15 загиблих у пожежі одне тіло досі не вдалося ідентифікувати. Хоча раніше поліція Харківщини казала, що встановлені особи всіх жертв.

Передісторія: 21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа, в якій загинули 15 людей і семеро отримали травми.

Директор департаменту соцзахисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага заявив, що пансіонат "Золотий час" не існує в жодному реєстрі і працював без дозвільних документів. А міністр соцполітики Марина Лазебна запевнила, що в усіх областях перевірять законність усіх будинків для літніх людей, а також умови проживання людей у них.

Правоохоронці затримали 4 людей, причетних до організації діяльності пансіонату. 

Орендаря будинку для літніх людей В’ячеслава Кравченка та його дружину Ольгу Кравченко взяли під варту на 60 діб без права внесення застави.

Євген Кізілов, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування