Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Вслід за облрадою міська влада Львова засудила вирок Стерненку

Четвер, 25 лютого 2021, 11:19
Вслід за облрадою міська влада Львова засудила вирок Стерненку
ФОТО: FACEBOOK СТЕРНЕНКО

Депутати Львівської міської ради звернулися до президента, генпрокурорки, Верховної Ради та уповноваженої з прав людини щодо вироку одеському активісту Сергієві Стерненку.

Джерело: zaxid.net

Деталі: У зверненні депутатів йдеться про те, що вони засуджують політичні переслідування та вимагають забезпечити об’єктивний та неупереджений розгляд справи Стерненка в апеляційному суді.

Пряма мова депутата ЛМР від "Євросолідарності" Володимира Марусяка: "Із 2015 року вказана справа перебувала в провадженні правоохоронної системи і перетворилася в своєрідний лакмусовий папірець, який покликаний показати спроможність та готовність влади провести відкрите і неупереджене розслідування цієї резонансної справи.

Саме таке розслідування забезпечило б відновлення довіри громадськості і стало б логічним продовженням процесу реформування судової та правоохоронної системи. Ця справа яскраво демонструє наявність в Україні політичного переслідування".

Що було раніше: Львівська обласна рада ухвалила звернення до вищої влади з вимогою забезпечити об’єктивний та неупереджений розгляд апеляції екслідера одеського осередку "Правого сектора" Сергія Стерненка, а також реформування судової системи України.

Передісторія:

  • 23 лютого одеський суд у справі викрадення і катування людини призначив екслідеру одеського "Правого сектора" Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна.
  • Обидва обвинувачені свою причетність до викрадення Щербича повністю заперечували. Ще до завершення оголошення вироку Стерненко заявив, що вважає рішення суду політично вмотивованим. Він запевнив, що буде оскаржувати вирок.
  • Адвокати Стерненка подали заяву про переведення їхнього підзахисного до Києва через загрозу його життю в одеському СІЗО.
  • На вечір вівторка в кількох містах України анонсовано акції протесту проти вироку Стерненку.
  • За даними джерела УП, в червні 2019 року президент Володимир Зеленський пропонував екслідеру одеського "Правого сектора" посаду в Службі безпеки України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування