Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Загострення на Донбасі у штабі ООС пов'язують з ротацією окупаційних військ РФ

Субота, 27 лютого 2021, 17:20
Загострення на Донбасі у штабі ООС пов'язують з ротацією окупаційних військ РФ
Фото: РИА Новости

Значне збільшення кількості обстрілів українських позицій гібридними військами Росії на Донбасі, ймовірно, пов'язане з тим, що окупанти проводять ротацію.

Джерело: повідомлення штабу у Facebook

Деталі: Військові зазначають, що збройні формування РФ продовжують провокувати ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню.

Станом на 17 годину 27 лютого противник п'ять разів обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил з різних видів зброї.

Так, в районах населених пунктів Зайцеве, Південне та Водяне, що поблизу Донецька, російсько-окупаційні війська здійснили прицільні обстріли в напрямку українських позицій зі стрілецької зброї. Поблизу Пищевика противник відкривав вогонь з ручного протитанкового гранатомета, а в передмісті Мар’їнки – зі снайперської зброї.

Також неподалік населеного пункту Луганське внаслідок підриву на протипіхотній осколковій міні натяжної дії (ПОМ-2) отримав поранення військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил. Воїну оперативно надали медичну допомогу та доправили до лікувального закладу.

Дослівно: "Для збройних формувань Російської Федерації вже стало звичною практикою відкривати вогонь одночасно запитуючи тишу, посилаючись на здійснення обстрілу з боку наших захисників. Суттєве збільшення прицільних обстрілів, ймовірно, може означати здійснення ротації в російсько-окупаційних військах на тимчасово окупованих територіях України".

Що передувало: За добу 26 лютого на Донбасі 11 українських військовослужбовців дістали поранень або бойових травмувань.

Українська делегація в ТКГ чекає на реакцію держав-партнерів та керівництва міжнародних організацій щодо поранення і бойових травм 11 українських військових за добу на Донбасі.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування