Венедіктова поки нічого не готова сказати по справі "вагнерівців": йдуть експертизи

Середа, 17 березня 2021, 15:31
Венедіктова поки нічого не готова сказати по справі вагнерівців: йдуть експертизи

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова вказує, що так звана справа "вагнеревців" розслідується правоохоронцями і у ній здійснюються експертизи.

Джерело: Венедиктова в коментарі журналістам

Пряма мова Венедіктової: "Є справа в ДБР і мені здається, що є справа в СБУ… На сьогоднішній момент розслідування триває.

Коли я цікавилася станом цих справ, були експертизи. Я не думаю, що щось змінилося. Тому що, якщо вже були б експертизи і результати, мабуть би так само якась діяльність і наради у нас були б.

Тому орган досудового розслідування ДБР… На сьогоднішній момент казати про щось немає просто сенсу. Це буде просто політичні маніпуляції. Правоохоронці нічого приховувати не збирається".

Передісторія:

  • У вересні 2020 року у Державному бюро розслідувань скаржилися, що з СБУ не прийшов жоден свідок, який дав би свідчення у справі про можливу спецоперацію СБУ із затримання найманців ПВК Вагнера і її зрив.       
  • Уже в березні 2021 року там повідомили, що справу розслідують, проводяться допити, в тому числі, глави Офісу президента Андрія Єрмака.
  • 29 липня 2020 року в Білорусі затримали 33-х іноземних громадян, які виявилися бойовиками "Вагнера". Вони прибули з Росії й оселилися в санаторії під Мінськом. 
  • Згідно з інформацією джерел УП, українські спецслужби готували масштабну операціюіз затримання групи бойовиків ПВК Вагнера, для чого виманили їх до Білорусі. Однак, за даними ЗМІ, операція зірвалась після того, як силовики доповіли Офісу президента.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування