Бунт в Лук'янівському СІЗО: Ще двох "торнадівців" звільнили з-під варти

Четвер, 18 березня 2021, 08:32
Бунт в Лук'янівському СІЗО: Ще двох торнадівців звільнили з-під варти
"Торнадівці" Максим Глєбов та Микита Куст. Фото hromadske

Двох ексбійців розформованої спецроти МВС "Торнадо" Микиту Куста та Максима Глєбова, яких обвинувачували у справі про бунт у Лук'янівському СІЗО влітку 2018 року, звільнили з-під варти.

Джерело: hromadske з посиланням на адвоката Руслана Сушка

Пряма мова: "Найголовніше стратегічне рішення, що люди вийшли з в'язниці. Я тлумачу це як початок кінця цієї ганебної справи".

Деталі: Рішення про зміну запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт виніс Шевченківський райсуд Києва 17 березня.

Глєбов перебуватиме під цілодобовим арештом у Києві, а Куст – у Боярці.

Що було раніше: 15 лютого Шевченківський райсуд Києва звільнив з-під варти ще двох обвинувачених "торнадівців": Анатолія Пламадялу та Бориса Гульчука.

Для довідки: Всього у справі 9 обвинувачених. Зокрема, 8 ексбійців "Торнадо" (Руслан Онищенко, Микола Цукур, Микита Куст, Данило Ляшук, Ілля Холод, Анатолій Пламадяла, Борис Гульчук та Максим Глєбов), які вироком Оболонського райсуду Києва у 2017 році були засуджені до 5-11 років за насильство та катування. 

А також один експрацівник Лук’янівського СІЗО Павло Бистрицький, який, за даними слідства, допомагав засудженим, які вчинили бунт. Бистрицький наразі також перебуває під домашнім арештом.

Передісторія:

 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...