Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закриття нового каналу команди Медведчука розглянуть у Раді: ОПЗЖ домоглася

Вівторок, 2 березня 2021, 13:45
Закриття нового каналу команди Медведчука розглянуть у Раді: ОПЗЖ домоглася

Два парламентські комітети розглянуть питання блокування телеканалу "Перший незалежний", купленого представником медіагрупи нардепа "Опозиційної платформи – За життя" Тараса Козака Павлом Єгоричевим. 

Джерело: народний депутат від ОПЗЖ Нестор Шуфрич із трибуни парламенту 

Пряма мова: "Я хочу подякувати керівникам фракцій і особисто голові Верховної Ради за нараду, яка відбулася з приводу припиненння мовлення телеканалу "Перший незалежний". Прийнято рішення в двох комітетах розглянути питання законності дій Служби безпеки України. 

І в разі, якщо рівнів комітету не буде достатньо для відповідного реагування, то це питання буде повернуто на розгляд і на розсуд голів фракцій Верховної Ради.

Дякую за розуміння загрози подібних рішень, тому що дійсно може так статися, що якщо такі дії продовжаться, буде відповідна динаміка й логіка, то у нас залишаться виключно, можливо, канал "Рада" і "Вєстнік президента". Іншого нічого вже в країні не буде, якщо зникне свобода слова і права журналістів". 

Передісторія

  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука – "112 Україна", NewsOne, ZIK. Підставою для санкцій стало розслідування СБУ, про схеми з поставками вугілля з окупованих територій Донбасу.
  • 26 лютого Павло Єгоричев, який є директором ТОВ "Новий формат ТВ" та головою у ТОВ "ТВ Вибір", які входять до медіагрупи Тараса Козака, став керівником ТОВ "Тайм Медіа" й львівського каналу "Перший незалежний".
  • Того ж дня почалося мовлення "Першого незалежного" у новому форматі, але за годину його відключили.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...