Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Художня галерея хоче викупити в ОП розмальовані під час акції двері

Неділя, 28 березня 2021, 17:33
Художня галерея хоче викупити в ОП розмальовані під час акції двері

Громадська організація "Речовий доказ" запропонувала Офісу президента викупити в нього двері, розмальовані учасниками акції на підтримку Сергія Стерненка 20 березня.

Джерело: звернення організації до ОП, оприлюднене адвокаткою родин Небесної сотні Євгенією Закревською в Facebook

Деталі: У зверненні на ім'я президента Володимира Зеленського та керівника Офісу президента Андрія Єрмака йдеться, що організація як художня галерея займається вивченням сучасних арт-об'єктів та інших творів мистецтва, і їй стало відомо про наміри ОП реставрувати вхідні двері до будівлі Офісу президента.

Дослівно: "Вважаємо, що такі двері в зазначеному вигляді мають художню цінність, а відтак їх реставрація буде фактичним знищенням такого арт-об'єкту.

Враховуючи зазначене вище, просимо розглянути можливість оплатної передачі таких дверей нашій художній галереї. Готові запропонувати ціну, яка буде на 10% перевищувати вартість нових дверей, придбаних на відкритому аукціоні (прозоро), або вартість, яка буде узгоджена сторонами індивідуально".

 

Більше деталей: Водночас онлайн-версія фестивалю Senka, де продають і купують витвори мистецтва, заявила, що двері на відкритому аукціоні вдасться продати значно дорожче за їхню номінальну вартість.

Передісторія:

  • Ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, розписали стіни фарбою і закидали будівлю димовими шашками.
  • Пошкодження будівлі в Офісі президента оцінили у 2 млн гривень. 22 березня фасад почали чистити від фарби.
  • Пізніше пошкоджені в ході акції двері з'явилися в ефірі телеканалу "1+1". Речниця президента Юлія Мендель пояснила, що Офіс президента лише на один вечір позичив телеканалу свої двері. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування