Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет рекомендував Раді прийняти постанову щодо засудження подій під ОПУ

Понеділок, 29 березня 2021, 14:15
Комітет рекомендував Раді прийняти постанову щодо засудження подій під ОПУ
ФОТО: ЕЛЬДАР САРАХМАН, УП

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував нардепам схвалити постанову про "засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу президента".

Джерело: трансляція засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності 

Деталі: "За" винесення постанови до сесійної зали проголосували 16 членів Комітету. Утримались - троє нардепів.  Ще двоє висловились проти, мова йде про депутатів від фракції "Голос". 

У випадку схвалення постанови Радою, то від правоохоронних органів вимагатимуть розслідування та юридичної оцінки подій, що відбулися під час акції прихильників Сергія Стерненка.

Також силовики повинні будуть вивчити участь політичних партій у акції під Офісом президента. 

Від Державного управління справами вимагатимуть надати інформацію щодо розміру завданої будівлі шкоди та, у співпраці із з іншими органами державної влади, вжити заходів, спрямованих на відшкодування завданої майнової шкоди.

Передісторія:

  • Ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, розписали стіни фарбою і закидали будівлю димовими шашками.
  • У МВС зазначили, що правоохоронці свідомо не втручалися в події, пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство". Одного з учасників акції затримали.
  • Пошкодження будівлі Офісу президента оцінюються у 2 млн гривень.
  • 22 березня фасад будівлі почали чистити від графіті.
  • В Офісі президента запевнили, що Державне управління справами публічно відзвітує про всі виконані роботи з ремонту будівлі ОПУ після мітингу на підтримку Сергія Стерненка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування