Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Голосі" заперечують заяви їх же нардепки про позбавлення мандатів 

Вівторок, 30 березня 2021, 18:21
У Голосі заперечують заяви їх же нардепки про позбавлення мандатів 

Партія "Голос" назвала плітками заяви нардепки від цієї ж фракції Олександри Устінової щодо натяків місцевим депутатам про позбавлення їх мандату через підтримку опозиційного крила фракції.

Джерело: коментар пресслужби "Голосу" для УП

Дослівно: "Ми заперечуємо плітки, які розповсюджує пані Устінова. Це не відповідає дійсності. Про що у коментарях пані Устіновій повідомили самі депутати місцевих рад. На жаль, у останні дні це вже тенденція від окремих депутатів - систематична дезінформація".

Втім, уже після новини з заявою пресслужби на неї на своїй сторінці у Facebook відреагував депутат Обухівської міськради від "Голосу" Руслан Трегуб, який підтвердив слова нардепки про тиск на місцевих депутатів.

Дослівно: "Вчора голова Київської обласної організації партії "Голос" телефонував до Обухівського осередку, пряма мова: "Якщо ви не прибирете відео звернення я буду застосовувати усі санкції, які є у мене як голови обласної організації".

 
скрін зі сторінки Трегуба у ФБ

Що передувало: Нардепка від фракції "Голос" Олександра Устінова заявила, що місцевим депутатам від партії "Голос" начебто телефонує керівництво з натяками забрати мандати через підтримку опозиційного крила фракції, яке виступає за демократизацію управління у партії. 

Передісторія

  • 22 березня стало відомо, що політрада "Голосу" попередила низку нардепів про виключення після голосування за законопроєкт №5133, який "наносить суттєву шкоду репутації та політичним інтересам партії".
  • Політрада попередила, що у разі повторення такий дій нардепів виженуть з партії, а також звернулася до Контрольно-ревізійної комісії "Голосу" для перевірки наявності ознак чи фактів політичної корупції".
  • На це партія опублікувала заяву, в якій розповіла про прецедент "порушення партійної та фракційної дисципліни" під час голосування низкою нардепів за провладний законопроєкт.
  • 29 березня 10 народних депутатів фракції "Голос" підписали спільну заяву, в якому закликають ініціювати проведення з’їзду партії, щоб обрати нове керівництво та змінити статут.

Читайте також: Партія на два "Голоси". Чи розвалиться політсила Вакарчука

Ольга Гетьманець, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування