SpaceX показала уламки Starship SN10, який вибухнув після посадки 

П'ятниця, 5 березня 2021, 02:54
SpaceX показала уламки Starship SN10, який вибухнув після посадки 

Американська приватна космічна компанія SpaceX винахідника Ілона Маска 4 березня здійснила випробувальний запуск на 10 кілометрів десятого прототипа міжпланетного багаторазового корабля Starship. Прототип зумів приземлитись, однак невдовзі вибухнув.

Джерело: сайт SpaceX

Деталі: В компанії Маска відзначили, що після вдалих випробувань "відбулася швидка незапланована разборка Starship".

 
 
 
Наступний прототип Starship вже готовий до випробувань
п
Залишки двигунів SpaceX Raptor
 
 
 
 
 
Посадкова опора Starship
а
 
 
 
 
 

Деталі: Напередодні старту SN10 Маск зазначив, що випробування прототипу пройдуть успішно з ймовірністю 60% (попередні тести, за оцінкою Маска, мали 33% на успіх).

Starship SN10 встановлено на власному пусковому комплексі SpaceX біля містечка Бока Чика у штаті Техас, яке Маск має намір перейменувати у Зоряна база (Starbase) та розбудувати там велике місто.

2 березня японський мільярдер Юсаку Маедзава, який стане першим космічним туристом компанії SpaceX, оголосив про набір команди з восьми осіб для спільного польоту до Місяця. Участь у місії для них буде безкоштовною.

 

Що передувало: Космічний корабель Ілона Маска Starship вперше вдало приземлився... а потім вибухнув

 16 лютого в Техасі завершили підготовку 11-го прототипу Starship в той час, коли ще п'ять тестових моделей багаторазового міжпланетного корабля наразі ще будуються.

В Бока Чика також тривають роботи з підготовки Superheavy BN1 та BN2 – ракети-носія для Starship. 24 грудня Маск повідомив, що її перший запуск відбудеться вже за "кілька місяців".

Нагадаємо:

Читайте за посиланням: Wi-Fi на всю планету. Яким буде глобальний супутниковий інтернет від SpaceX

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування