Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шевченко: Суд визнав протиправним протокол на 87 окрузі, справа за ЦВК

Понеділок, 12 квітня 2021, 11:10
Шевченко: Суд визнав протиправним протокол на 87 окрузі, справа за ЦВК

Кандидат у народні депутати від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко заявляє, що Івано-Франківський окружний адмінсуд визнав протиправним протокол окружної виборчої комісії про встановлення підсумків голосування на виборчому окрузі №87.

Джерело: пост Шевченка у Facebook 

Пряма мова: "Рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду було визнано протиправним протокол ОВК про встановлення підсумків голосування на 87-му виборчому окрузі. 

Фактично ОВК знівелювала частину голосів виборців на деяких дільницях і не включила їхні голоси до загального протоколу. Власне,  саме ці дільниці ми відстояли в судах і щодо них є відповідні рішення Феміди".

Деталі: За словами Шевченка, тепер справа за Центральною виборчою комісією. Саме ЦВК має право скасувати прокол, враховуючи рішення суду.

Довідка: Олександр Шевченко – колишній керівник лижного курорту "Буковель" (2004-2014), який уже був народним депутатом (у Верховній Раді 7-го й 8-го скликань). У 2019 році він балотувався в президенти й у народні депутати, але отримав невисокий результат попри чималі інвестиції в рекламу. 

Передісторія:

  • 28 березня в окрузі 87 в Івано-Франківській області відбулися довибори у Верховну Раду.
  • 4 квітня на окрузі №87 завершився підрахунок голосів за кандидатів у народні депутати, силач і висуванець "Слуги народу" Василь Вірастюк обійшов Олександра Шевченка на 749 голосів: Вірастюк отримав 31,25%, а Шевченко – 29,69% голосів виборців.
  • Шевченко вирішив захищати свій результат у суді. 
  • 5 квітня Центральна виборча комісія прийняла протокол про опрацювання 100% голосів від Окружної виборчої комісії на 87 окрузі та чекала на рішення судів у справах.
  • 9 квітня Івано-Франківський окружний адміністративний суд скасував всі постанови окружної виборчої комісії №87 щодо визнання недійсними виборів на п’яти дільницях.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування