Новини 4 жовтня: розслідування Pandora Papers, Львів у "червоній зоні"

Понеділок, 4 жовтня 2021, 21:03

В Україні виявилось найбільше у світі політиків, які використовують офшорні схеми; Андрій Садовий заявив, що Львів уже днями буде у "червоній зоні" — актуальні новини 4 жовтня.

Про офшори

В розслідуванні Pandora Papers Україна є світовим лідером за кількістю політиків, які використовують офшорні схеми — в документах фігурують 38 людей. На другому місці Росія, там удвічі менше.

Згідно з інфографікою, таких політиків всього 336, і тільки з України - 38.

На другому місці серед фігурантів - Росія з 19 фігурантами. У Колумбії, Об'єднаних Арабських Еміратах і Гондурасі - по 11.

Про "червону зону"

Львів уже днями буде у "червоній" зоні небезпеки розповсюдження COVID-19, у місті введуть жорсткі обмеження — заявив мер міста Андрій Садовий.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

В ОП запевняють, що Зеленський бездоганно виконує всі антикорупційні норми законодавства, а офшорні схеми бізнесу колишніх років пояснюють "особливостями ринку" тих часів.

Лауреатами Нобелівської премії 2021 з фізіології та медицини стали Девід Джуліус та Ардем Патапутіан "за відкриття рецепторів температури та дотику".

Фракція "Слуга народу" відмовилася зустрічатися зі спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим, чию відставку вона ініціювала раніше.

Експрезидент Грузії Михеїл Саакашвілі продовжує голодування в тюрмі і, швидше за все, відмовиться від екстрадиції в Україну - адвокат Георгій Чівіашвілі.

В Європейському Союзі зараз не розглядають можливість скасування безвізового режиму для українців, попри критику з боку Європейської палати аудиторів про неповне виконання критеріїв безвізу.

За добу 3 жовтня в Україні зафіксували 4 821 новий випадок COVID-19, було госпіталізовано 2 092 особи, померли 114 пацієнтів, одужали 1 116 осіб. Також за минулу добу вакцинували 33 924 людини.