Новини 6 жовтня: скандал в "Укрексімбанку", підозра меру Одеси

Середа, 6 жовтня 2021, 21:19

Голова правління Укрексімбанку тимчасово склав повноваження; меру Одеси Геннадію Труханову оголосили підозру — актуальні новини 6 жовтня.

Про скандал

Голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер склав повноваження на час розслідування. "Моя надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів не мають виправдання", — написав Мецгер у заяві.

6 жовтня поліція та прокуратура прийшли до "Укрексімбанку" вручити підозру фігурантам кримінального провадження щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів "Схем", один з нападників вислизнув з банку через чорний вхід.

На вулиці Антоновича перед будівлею зібралася акція протесту проти протиправних дій, допущених керівництвом та охороною банку, які вилучали техніку в журналістів та намагалися знищити відзнятий матеріал.

Про Труханова

Генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозру меру Одеси Геннадію Труханову — він фігурує у справі про заволодіння землею в Одесі. Згідно з експертними висновками, збитки міському бюджету склали понад 533 млн грн.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Найближчими днями декілька областей України можуть потрапити до "червоної" зони поширення коронавірусу — про це заявив прем’єр Шмигаль. Водночас він не уточнив, про які саме області йдеться.

Кремль направив перелік бажаних питань для зустрічі президентів України і Росії, серед яких не згадується окупація Криму та військова агресія на Донбасі, а лише скасування санкцій, відновлення транспортного сполучення і дипломатичних відносин.

Нобелівську премію з хімії у 2021 році отримали Бенджамін Ліст і Девід Макміллан за "розвиток асиметричного органокаталізу".

Північноатлантичний альянс вирішив вислати вісім співробітників місії РФ в Брюсселі — Москву звинувачують у проведенні ворожої діяльності

Президент Росії Владімір Путін заявив, що ціна на газ в Європі побила всі історичні рекорди через "різкі необдумані дії" і помилки влади Європейського Союзу.

За добу 5 жовтня в Україні зафіксували 12 662 нових випадки COVID-19, було госпіталізовано 3 745 осіб, померли 320 пацієнтів, одужали 4 630 осіб. Також за минулу добу вакцинували 117 234 людини.