Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін заявив, що США зі своїми ракетами вже на порозі його дому, а Україну створив Ленін

Четвер, 23 грудня 2021, 12:10
Путін заявив, що США зі своїми ракетами вже на порозі його дому, а Україну створив Ленін
ВОЛОДИМИР ПУТІН, ФОТО: GETTY IMAGES

Президент Росії Володимир Путін заявив, що США розташували свої системи поблизу кордонів Росії, але для нього подальший рух НАТО до кордонів РФ – неприйнятний.

Джерело: Путін під час великої щорічної прес-конференції

Пряма мова: "Наші дії залежатимуть не від переговорів, а від безумовного забезпечення безпеки Росії.

У зв'язку з цим ми дали ясно й чітко зрозуміти, що подальший рух НАТО на схід є неприйнятним.

Ну, що тут незрозумілого? Ми, чи що, ставимо ракети поряд із кордонами зі США? Ні. Це США зі своїми ракетами дійшли до нашого будинку. На порозі нашого будинку вже перебувають.

Ну, хіба це якась надмірна вимога не ставити більше жодних ударних систем біля нашого будинку? Що тут незвичайного?

Як би американці поставилися, якби на кордоні Мексики та США ми поставили б наші ракети? А що, Мексика і США не мали раніше жодних територіальних питань? А Каліфорнія раніше комусь належала, а Техас? Уже забули?

Ну гаразд, усе затихло, ніхто не згадує про це, так як всі згадують сьогодні про Крим. Ну і ми намагаємось не згадувати, як Україна складалася, хто її створив – Ленін Володимир Ілліч".

Деталі: За його словами, у НАТО "надули" Росію, адже обіцяли, що не розширюватимуться на Схід, але вже зараз є системи у Польщі та Румунії.

Читайте також: Путін на всю голову: чому російський ультиматум НАТО є доброю новиною для України

Передісторія:

  • За даними супутникових знімків у розпорядженні американського телеканалу CNN, Росія продовжує нарощувати військову присутність на українських кордонах.
  • 19 грудня британський міністр оборони Бен Воллес сказав, що "навряд чи" західні країни надішлють війська на допомогу Україні, "щоб кинути виклик Росії".
  • Білий дім "підштовхує" європейських партнерів підготувати пакет жорстких санкцій проти Росії в разі повномасштабного наступу. 16 грудня Європарламент ухвалив резолюцію, у якій пропонують відключити Росію від вcесвітньої мережі банківських платежів SWIFT у разі повномасштабної агресії.
  • Британський прем’єр-міністр Борис Джонсон попередив президента РФ Путіна, що російська агресія стане "катастрофою" не лише для України й Росії, а й "цілого світу".
  • На думку президента Володимира Зеленського, перемовини лідерів США і Росії не вплинули суттєво на ескалацію, адже кількість російських військ не зменшилася.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування