Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка США: РФ планує наступ на Україну за участі 175 тисяч військових

Субота, 4 грудня 2021, 02:44
Розвідка США: РФ планує наступ на Україну за участі 175 тисяч військових
FILIPPO MONTEFORTE/AFP via Getty Images

Американська розвідка виявила, що Кремль планує наступ на Україну на кількох фронтах вже на початку наступного року за участі до 175 тисяч військовослужбовців.

Джерело: джерела – офіційні особи США – та документ  розвідки, отриманий The Washington Post, представник адміністрації США в AP

Дослівно офіційний представник адміністрації на умовах анонімності у WP: "Російські плани передбачають військовий наступ на Україну вже на початку 2022 року з масштабом сил, що вдвічі перевищує той, який ми бачили минулої весни під час раптових навчань Росії біля кордонів України… Плани включають широке пересування 100 батальйонних тактичних груп чисельністю близько 175 тисяч осіб, а також бронетехніку, артилерію та техніку".

Деталі: Як повідомляється, документ американської розвідки, отриманий WP, включає супутникові фотографії. На них видно, що російські війська зосереджуються на чотирьох місцях.

 
WP

На карті США кількість військовослужбовців РФ становить 70 тисяч, але при цьому прогнозується їх нарощування до 175 тисяч та описується широке пересування батальйонних тактичних груп до кордону та від кордону "для приховування намірів  та створення невизначеності".

Згідно з документом, наразі розгорнуто 50 бойових тактичних груп, а також "новоприбулі" танки та артилерія.

У розвідувальному документі також передбачається, що російські сили можуть залишати обладнання на тренувальних об'єктах, щоб швидко розпочати атаку на Україну.

За словами представника адміністрації США, закладаючи основу для вторгнення, російський уряд також проводить пропагандистську кампанію. Чиновник сказав, що "наша інформація вказує на те, що довірені особи Росії та ЗМІ почали збільшувати кількість матеріалів, що ганьблять Україну та НАТО, почасти щоб покласти провину за потенційну ескалацію російської військової ескалації на Україну".

Передісторія:

  • Два американські видання повідомили про перекидання російських військ до українського кордону: The Washington Post 31 жовтня написало про зосередження військ, а Politico оприлюднило фото від 1 листопада  на підтвердження цього. 
  • 11 листопада Bloomberg написав, що США повідомили союзникам із Євросоюзу про те, що Росія може планувати вторгнення в Україну, враховуючи посилення напруженості через мігрантів та проблеми з постачанням енергоресурсів.
  • У Міністерстві оборони України спершу не підтвердили перекидання російських військ до кордону, а потім припустили, що контингент російських військ на кордоні з Україною може зрости у грудні-січні.
  • За оцінками Києва, Росія розмістила на півночі, сході та півдні України близько 114 тисяч військових, у тому числі близько 92 тисяч сухопутних, а решта – у повітряних і морських збройних силах.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...