Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Банки в Казахстані зупинили роботу

Четвер, 6 січня 2022, 05:05
Банки в Казахстані зупинили роботу
ФОТО: GETTY IMAGES

Усі фінансові організації Казахстану тимчасово зупинили роботу.

Джерело: Tengrinews з посиланням на Нацбанк

Деталі: Зазначається, що сьогодні не працюватимуть банки другого рівня, обмінники, брокери, мікрофінансові організації, Казахстанська фондова біржа KASE та інші.

Реклама:

Як повідомляється, у Нацбанку  наголосили, що "враховували проведення контртерористичної операції в Алмати та тимчасові проблеми з Інтернетом".

Передісторія:

  • З 2 січня в Казахстані тривають протести. Акції розпочалися у місті Жанаозені  Мангістауської області  після стрибка цін на зріджений газ, яким заправляють більшість автомобілів у регіоні. З нового року його вартість на місцевих автозаправках збільшилася більше ніж удвічі: з 50-60 тенге за літр (близько $0,13) – до 120 тенге за літр ($0,27).
  • 4 січня уряд Казахстану оголосив про зниження ціни на скраплений газ до 50 тенге за літр для Мангістауської області, однак акції протесту не припинилися.
  • Майже у всіх великих містах Казахстану, включаючи столицю, місто Нур-Султан, сталися сутички між протестувальниками з одного боку та поліцією, спецназом та військовими – з іншого.
  • Уранці 5 січня уряд Казахстану відправили у відставку.
  • 5 січня у Казахстані тривали зіткнення, в Алмати люди захопили акимат (адміністрацію). Згодом стало відомо про захоплення аеропорту Алмати.
  • Станом на 5 січня надзвичайний стан запроваджено на всій території Казахстану.
  • 5 січня прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про рішення направити до Казахстану миротворчі сили ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку - військово-політична організація, до якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія і Таджикистан. Росія позиціонує її як альтернативу НАТО).

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування