У Порошенка показали відео з Чаусом, який розповів, як з нього вибивали покази

Вівторок, 8 лютого 2022, 19:14
У Порошенка показали відео з Чаусом, який розповів, як з нього вибивали покази
скріншот

Колишній київський суддя Микола Чаус під відео розповів, що його зв’язаним вивозили до Румунії і вимагали дати свідчення проти експрезидента Петра Порошенка.

Джерело: повідомлення нардепа від "ЄС" Володимира Ар’єва у Facebook

Деталі: На відео з Чаусом спілкується безпосередньо Ар’єв, який стверджує, що Чауса викрадали українські спецслужби під керівництвом керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова. За його словами Чауса вивезли, щоб вибити покази проти Порошенка.

Реклама:

Дата, час та місце спілкування не вказується. Чаус розповідає деталі свого викрадення з Молдови.

Пряма мова Чауса: "Там вони положили мене на підлогу пасажирського сидіння і друга людина сіла на мене на голову і тримала. Коли я намагався вилізти з-під нього, то він мене бив кулаками по спині, по нирках. Це тривало хвилин двадцять-тридцять.

Потім вони мене пересадили в "пиріжок" (автомобіль – ред.) чи темно-зеленого, чи темно-синього кольору. Схоже що це було "Peugeot"… Вони дали мені укол і ще раз зв’язали руки-ноги і потім ми поїхали. Їхали ми години дві, може півтори.

ВІДЕО ДНЯ

Потім по дорозі я спитав, куди ми їдемо, в Румунію, чи Придністров’я. Сказали, що в Румунію. Я почав звільнятися, намагався втекти. Вони мене ще били по голові, коли я починав рухатися".    

Деталі: Чаус не називає, хто саме його викрав, а говорить лише "вони". За словами екссудді, йому приносили близько 100 роздрукованих питань, де він під кожним питанням мав поставити підпис "так", чи "ні".

Пряма мова Чауса: "І проти кожного питання стояв плюс, чи мінус. І казали, щоб я написав так, як там написано (де "плюс" - значить так, де "мінус" - значить ні)…

Сказали поки не напишеш, що їхав з Києва на літаку і що був у кабінеті Порошенка, і що отримав особисто від нього вказівки засудити Корбана (Геннадій, бізнесмен – ред.) то живим з підвалу не вийдеш".         

Передісторія:

Знати більше: Історія судді Чауса від юристів Коломойського, крізь ''смотрящіх'' Порошенка і до спецслужб Зеленського

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News