Новини 9 лютого: військова допомога Україні, скандал з виробництвом паспортів

Середа, 9 лютого 2022, 20:00
Новини 9 лютого: військова допомога Україні, скандал з виробництвом паспортів
Отримання військової допомоги з Британії. Фото: twitter-сторінка міністра Олексій Резнікова

До України прибув літак із військовою допомогою від Британії; біометричні паспорти знову довірили скандальному ЄДАПС — актуальні новини 9 лютого.

Про військову допомогу

Літак із військовою допомогою для України від Великої Британії, який прибув вдень 9 лютого, привіз спорядження для загонів територіальної оборони. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, це "товари військового призначення і спорядження", серед іншого - бронежилети й шоломи.

Реклама:

7 лютого міністр оборони Олексій Резніков мав розмову з британським колегою Беном Воллесом і за її підсумками зазначив, що літак з військовою допомогою очікується "скоро".

Також до України вдень 9 лютого прибув дев’ятий літак з військовою допомогою від Сполучених Штатів Америки. "Дев’ята "пташка" від США і вже другий за сьогодні літак у Борисполі з військовою допомогою від наших партнерів! До Києва прибули понад 80 тонн боєприпасів від США", - написав Резніков у своєму Twitter.

Про біометричні паспорти

ВІДЕО ДНЯ

Державний поліграфічний комбінат "Україна" у непрозорий спосіб змінив постачальника матеріалів для біометричних документів: з міжнародної компанії на українську фірму з давніми корупційними зв’язками.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

The New York Times пише, що "фінляндизація України" є частиною дипломатичного дискурсу, посилаючись на слова Макрона. Президент Франції заперечив, що вживав такий термін.

Пальне на автозаправних станціях далі швидко дорожчає — лише з 8 на 9 лютого середня ціна зросла на 41 копійку.

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін вважає, що президент Володимир Зеленський хоче прострочити рішення уряду про формування конкурсної комісії з обрання директора НАБУ.

Спеціальна слідча комісія МВС, яка розслідує розстріл службовців Нацгвардії на заводі "Південмаш" у Дніпрі, виявила низку порушень у військовій частині і у місці несення служби нацгвардійцями, що могло призвести до трагедії.  

Кабінет міністрів ухвалив рішення розширити програму виплат для вакцинованих громадян та вирішив перерахувати додаткові 500 гривень за бустерну дозу.

За добу 8 лютого в Україні зафіксували 38 257 нових випадків COVID-19 і 240 летальних випадків, госпіталізували 4 385 людей, одужало 17 063 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 72 007 людей.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...