Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ не погоджується на запропоновані варіанти порятунку військових із "Азовсталі" – Зеленський

Вівторок, 10 травня 2022, 20:06
РФ не погоджується на запропоновані варіанти порятунку військових із Азовсталі – Зеленський
Володимир Зеленський, фото ОП

Президент Володимир Зеленський заявляє, що Росія не дає згоди на жоден із запропонованих Україною варіантів порятунку українських військових у Маріуполі.

Джерело: Зеленський у промові в парламенті Мальти

Дослівно:  "У Маріуполі досі залишаються його захисники. Вони продовжують опір на території заводу "Азовсталь". Ми застосовуємо всі можливі дипломатичні інструменти, щоб організувати порятунок для них.

Реклама:

Але Росія поки не дає згоди на будь-який із багатьох запропонованих варіантів".

Деталі: Зеленський підкреслив, що Україна запитувала у партнерів необхідну зброю, щоб деблокувати Маріуполь і врятувати всіх людей – і військових, і цивільних.

"Але саме тієї зброї і саме в такому обсязі, як потрібно для деблокади Маріуполя, у нас поки немає", - сказав він.

ВІДЕО ДНЯ

Зеленський згадав битву за Мальту 1942 року, в якій острову допомогли Британія і США.

"Дякувати богу, Британія та Сполучені Штати реалізували цю місію – зі "Спітфаєрами", які змінили перебіг битви за Мальту й допомогли знищити амбіцію тодішнього агресора щодо захоплення вашого острова. І зараз ми потребуємо схожої місії від наших партнерів. Щоб знищити амбіцію теперішнього агресора щодо захоплення України та інших європейських держав", - сказав він.

Передісторія:

  • Увечері 7 травня президент Володимир Зеленський заявив, що українська влада спільно з міжнародними організаціями планують евакуацію поранених військових та медиків з "Азовсталі". 
  • 10 травня внаслідок авіаційного бомбардування та штурму "Азовсталі" росіянами, серед українських бійців збільшилася кількість важкопоранених. Командири закликали не затягувати процес евакуації поранених, бо вони потребують медичної допомоги якомога швидше.
  • В "Азові" заявляли, що захисники заблокованого Маріуполя мають чотири варіанти дій, але єдиним прийнятним є битись. Там також вважають, що полон означатиме для українських бійців смерть.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування