Слуцький привіз до Оленівки "міжнародних експертів" з КНДР, Нікарагуа та Стівена Сігала

Вівторок, 9 серпня 2022, 16:50
Слуцький привіз до Оленівки міжнародних експертів з КНДР, Нікарагуа та Стівена Сігала
Фото: Слуцький у Telegram

Голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ і лідер ЛДПР Леонід Слуцький приїхав до Оленівки, до СІЗО, де були вбиті українські військовополонені, з собою привіз "міжнародних експертів", зокрема, з Нікарагуа та КНДР.

Джерело: Слуцький Telegram, Соловйов у Telegram, російське пропагандистське інформагентство "ТАСС"

Пряма мова Слуцького: "Міжнародний експертний пул зміг на власні очі побачити всі руйнування і переговорити з очевидцями, у тому числі полоненими, що вижили після ракетної атаки".

Реклама:

Деталі: Слуцький вважає, що привіз з собою солідне представництво людей, яких він назвав "міжнародними експертами", серед них начебто журналісти та аналітики з Нікарагуа, КНДР.

Він також сказав, що були представники Італії, Німеччини, Сербії.

Як повідомив російський пропагандист Володимир Соловйов, в Оленівку також привезли актора американських бойовиків Стівена Сігала, який відверто симпатизує президенту РФ Володимиру Путіну, його політиці, і який навіть отримав з рук господаря Кремля російський паспорт.

ВІДЕО ДНЯ
 

Прокремлівський маріонетковий ватажок бойовиків так званої "ДНР" Денис Пушилін повідомив пізніше, що Сігал збирається знімати "документальний фільм" про події на Донбасі.

"Сьогодні він (Сігал) спілкувався з військовополоненими в Оленівському СІЗО", – заявив Пушилін.

Передісторія:

  • 29 липня російські медіа повідомили про обстріл колонії в Оленівці на Донеччині, де утримувалися українські полонені. Пропагандисти стверджували, що є щонайменше 53 загиблих. 
  • У розвідці вважають, що вбивство українських полонених в Оленівці на Донеччині організували найманці ПВК "Вагнера" за особистою вказівкою Євгена Пригожина, не узгодивши це з керівництвом Міноборони Росії.
  • ЗСУ, Міноборони, СБУ та омбудсмен України вимагають, аби ООН та МКЧХ, які виступали гарантами життя та здоров'я українських бійців, направили своїх представників до колонії. 
  • Омбудсмен Дмитро Лубінець попросив МКЧХ організувати відвідання ним зруйнованої росіянами колонії в окупованій Оленівці для огляду тіл загиблих українських полонених та спілкування з пораненими.
  • Міноборони РФ заявило, що запросило експертів ООН і МКЧХ в колонію на місце загибелі українських військовополонених в Оленівці.
  • Сім'ї українських військових незадоволені діяльністю міжнародних організацій, бо за кілька місяців полону не отримали жодної інформації про своїх рідних.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування