Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російських військових витіснили ще з кількох позицій біля Бахмута – ISW

П'ятниця, 15 вересня 2023, 04:27
Російських військових витіснили ще з кількох позицій біля Бахмута – ISW
Фото Генштабу ЗСУ

Українські війська витіснили російські сили з позицій поблизу Міньківки, що 15 кілометрів на північний захід від Бахмута та Дубово-Василівки, що 6 кілометрів на північний захід від Бахмута.

Джерело: Інститут вивчення війни (ISW)

Деталі: Українські сили продовжували наступальні операції на заході Запорізькій області та навколо Бахмута і, як повідомляється, 14 вересня просунулися на південь від Бахмута. 

Реклама:

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили досягли часткових успіхів поблизу Бахмута, Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки.

Речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш заявив, що українські війська витіснили російські війська з позицій поблизу Міньківки та Дубово-Василівки.

 

Український Генштаб і Маляр констатували, що українські війська продовжують поступове просування на мелітопольському напрямку.

ВІДЕО ДНЯ

Ключові висновки ISW за 14 вересня:

  • Українські сили продовжували наступальні операції на заході Запорізької області та навколо Бахмута і, як повідомляється, 14 вересня просунулися на південь від Бахмута.
  • 14 вересня українські війська завдали удару по російській системі протиповітряної оборони поблизу окупованої Євпаторії в Криму, що свідчить про те, що в окупованому Криму можуть бути системні тактичні збої російських систем протиповітряної оборони.
  • 14 вересня російські війська завдали ще одну серію ударів з безпілотників Шахед-131/136 по портовій інфраструктурі України.
  • Повідомляється, що командир російського 247-го гвардійського десантно-штурмового полку (7-ї дивізії ВДВ) Василь Попов загинув під час бою в Україні.
  • Деякі російські джерела припустили, що напруженість між Міністерством оборони Росії та "ПВК Вагнер" зменшує здатність Вагнера діяти в Африці.
  • Російські війська вели наступальні дії на лінії Куп’янськ — Сватове — Кремінна, поблизу Бахмута, на лінії Авдіївка — Донецьк, на заході Запорізької області та 14 вересня просунулися на окремих ділянках.
  • Українські війська також просувалися вздовж лінії Авдіївка – Донецьк.
  • Повідомляється, що Кремль намагається цензурувати висвітлення в російських ЗМІ можливої ​​другої хвилі мобілізації в резерв, щоб запобігти протестам і невдоволенню виборців напередодні виборів президента Росії в 2024 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: