Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія зосередила в Україні понад 400 тисяч солдатів – ГУР

Вівторок, 24 жовтня 2023, 00:22
Росія зосередила в Україні понад 400 тисяч солдатів – ГУР
Андрій Юсов. Фото gur.gov.ua

За даними української розвідки, Росія зосередила на території України понад 400 тисяч солдатів.

Джерело: представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телеканалу "Київ", цитує Радіо Свобода

Пряма мова: "Сил достатньо для окремих операцій на окремих ділянках фронту. І угрупування окупантів в Україні на тимчасово окупованих територіях, нагадуємо, це понад 400 тисяч російських військовослужбовців. І, звісно, це чимала кількість особового складу".

Реклама:

Деталі: За його словами, на території України перебуває велика кількість озброєння армії РФ – "нову зброю розконсервують та постачають на фронт".

Юсов зазначив, що в Росії продовжується мобілізація, вона тривала протягом всього літа.

"Про повторення сценарію, який був у лютому 2022 року, не йдеться. Але на окремих ділянках – так, ворог і далі намагатиметься проводити окремі наступальні операції", – резюмував представник ГУР.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо: 

  • 21 вересня у Міноборони Британії відзначили, що після року мобілізації армія РФ має труднощі через відсутність ротації.
  • 3 жовтня глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив, що необхідності в додатковій мобілізації у Росії немає, оскільки в армії нібито є необхідна кількість військовослужбовців для ведення війни проти України. 
  • За оцінкою розвідки Британії, Росія уникатиме оголошення мобілізації до виборів президента.
  • Представник ГУР, генерал-майор Вадим Скібіцький на початку жовтня повідомив, що в Росії все готове для оголошення відкритої мобілізації, але найближчим часом її не буде.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування