Ексрозвіднику Червінському оголосили нову підозру – джерело

Четвер, 28 грудня 2023, 16:36

Колишньому українському розвіднику Роману Червінському оголосили підозру в спробі заволодіти 100 тисяч доларів США, видаючи себе за посадовця Державної фіскальної служби.

Джерело: пресслужба Київської міської прокуратури, співрозмовник УП в правоохоронних органах

Дослівно прокуратура: "За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру громадянину України у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману в особливо великих розмірах, вчиненому за попередньою змовою групою осіб".

Деталі: Правоохоронці не вказують ім'я підозрюваного, але за даними джерела "Української правди", йдеться про Романа Червінського, який перебуває в СІЗО у справі про ракетний обстріл ворогом аеродрому у Кіровоградській області.

За даними слідства, в липні 2020 року підозрюваний, видаючи себе за впливового посадовця Державної фіскальної служби України, спільно з іншими особами намагався заволодіти коштами підприємця в сумі 100 тисяч доларів США.

Він обіцяв вирішити питання щодо повернення підприємцю затриманої партії тютюнових виробів шляхом передачі зазначених коштів службовцям Державної фіскальної та Державної податкової служб України.

Слідство триває.

вручення підозри
фото прокуратури

Передісторія:

  • 20 квітня УП розповіла у власному матеріалі про те, що СБУ завела справу на українських військових, які збирались викрасти російський літак. Одним із них є колишній співробітник Головного управління розвідки Роман Червінський. Він став відомим завдяки так званому "вагнергейту".
  • 21 квітня Червінському оголосили підозру за статтею "перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень". За версією слідства, його самовільні дії призвели до ракетного обстрілу ворогом аеродрому у Кіровоградській області.
  • 24 квітня Служба безпеки України затримала Червінського. Суд його заарештував.
  • Сам ексрозвідник заявив про політичний тиск, справу він вважає сфальсифікованою.

Читайте також: Секретні листи Генштабу та інтерв'ю з-за ґрат. Що відбувається в таємній справі Червінського