Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окупанти намагалися вибити українські війська з Херсонщини − Генштаб

Вівторок, 2 січня 2024, 08:29
Окупанти намагалися вибити українські війська з Херсонщини − Генштаб
Українські воїни. Фото з Facebook Генштабу ЗСУ

Російські загарбники не полишають спроб вибити українські підрозділи з лівобережжя Херсонської області, також намагалися прорвати оборону в районі Авдіївки.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 2 січня у Facebook

Дослівно Генштаб: "Протягом минулої доби відбулося 64 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 113 авіаційних ударів, здійснив 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах".  

Реклама:

Деталі: В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 4 атаки ворога поблизу Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та ще 19 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Так протягом минулої доби противник здійснив 19 безуспішних штурмових дій.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 7 атак біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, де росіяни безуспішно намагався прорвати оборону українських військ.

ВІДЕО ДНЯ

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 10 атак противника в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 3 атаки противника неподалік Роботиного Запорізької області.

Генштаб повідомляє, що Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом минулої доби українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу окупантів.

Підрозділи ракетних військ уразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 6 артилерійських систем, 3 засоби протиповітряної оборони та пункту управління росіян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування