Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"ЯНУКОВИЧ – ЯК АФРИКА!" - сказала Герман. І попередила, що судимості – спроба його дискредитувати

Четвер, 13 травня 2004, 16:58
Поширення матеріалів щодо судимостей Віктора Януковича напередодні виборів є спробою дискредитувати його як кандидата в президенти України.

Про це йдеться в заяві прес-служби Кабінету міністрів, зачитаній на спеціальному брифінгу прес-секретарем Януковича Ганною Герман.

"Чому ці питання з'явилися тепер? Відповідь - очевидна. Розпочинається передвиборча боротьба, і комусь конче необхідно дискредитувати провідного претендента на найвищу виборчу посаду в нашій державі", - йдеться в заяві.

В ній сказано, що Янукович при призначенні на посаду прем'єра в офіційній біографії оприлюднив факти про свої попередні судимості , однак "ніхто з членів парламенту не поставив жодного питання щодо його минулого".

У заяві сказано, що "Віктору Януковичу нема чого приховувати". "Він не бажає нікому тих випробувань, що випали на його долю в дитинстві та подальші роки, але ніколи боягузливо не ховав голову в пісок, кажучи "я не знаю, не пам'ятаю".

У заяві зазначається, що "у грудні 1964 року 17-річний Янукович був засуджений Єнакіївським міським судом до 3 років позбавлення волі". "Був достроково звільнений як неповнолітній. Але так склалося, що у червні 1970 знов був засуджений до 2 років позбавлення волі, і вирішальну роль відіграла тут попередня судимість і невідбутний попередній термін".

У заяві сказано, що після звільнення з тюрми Янукович "працював і вчився", в 1973 закінчив Єнакіївський гірничий технікум і продовжив навчання у політехнічному інституті. У 26 років був призначений директором автопідприємства ВО "Орджонікідзевугілля".

"У 1978 за клопотанням депутата Верховної Ради СРСР, льотчика-космонавта Георгія Берегового, справи про засудження Віктора Януковича розглянув Донецький обласний суд. Після їх детального вивчення двома постановами від 27 грудня 1978 президія Донецького обласного суду скасувала обидва вироки із закриттям провадження по справах за відсутністю складу злочину", - сказано в заяві прес-служби.

"Таким чином, Віктор Янукович двічі – у 1967 і 1970 роках – був необґрунтовано притягнутий до кримінальної відповідальності та незаконно засуджений за злочини, до яких він визнаний непричетним. Слідчо-судові помилки були виправлені постановами президії обласного суду", - ідеться у заяві прес-служби уряду.

Також в заяві сказано, що справою Януковича "займався XXVI з'їзд КПУ та безпосередньо Комісія партійного контролю при ЦК КПРС і особисто її голова Пельше".

"Усі ці перевірки підтвердили висновок судових органів вищої інстанції про повну непричетність Віктора Януковича до злочинів, які йому інкримінуються", - сказано в заяві.

Водночас прес-секретар Януковича Ганна Герман відмовилася сказати, за якими статтями і за які дії був засуджений Янукович.

Вона запропонувала журналістам самим безпосередньо відвідати Донецьк, щоб з'ясувати це питання. Герман сказала, що оприлюднила цю заяву на підставі документів, які вона отримала, поки вивчала цю справу. Герман також зазначила, що готова організувати пресі зустріч з людьми, які підтвердять невинуватість Януковича.

"Якщо хто хоче поїхати, то з понеділка запишіться всі, хто хоче", - сказала Герман.

Вона також сказала, що Янукович готовий особисто поспілкуватися з журналістами після того, як вони вивчать ситуацію в Донецьку.

Говорячи про свої враження роботою прес-секретарем, Герман згадала, що багато чула про Африку, але коли вперше потрапила туди, то все, що вона знала, треба було забути. Так само, за її словами, і з Януковичем. "Він такий, як Африка!" - сказала вона.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування