Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі розуміють Ющенка, але хочуть швидше почути КС

Вівторок, 3 квітня 2007, 12:36

Конституційний Суд має негайно дати відповідь на питання, чи відповідає Конституції указ президента Віктора Ющенка про припинення повноважень Верховної Ради.

Про це заявила доповідач моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ганне Северінсен в інтерв’ю "Німецькій хвилі".

Северінсен переконана, що негайний розгляд Конституційним Судом відповідності Основному закону указу Ющенка може зняти небезпеку поглиблення політичної кризи.

Водночас, доповідач ПАРЄ розділяє занепокоєння Ющенка прагненням урядової коаліції сформувати конституційну більшість у Верховній Раді.

На думку Северінсен, намагання уряду перебрати всю повноту влади в країні суперечать духу Конституції.

Доповідач ПАРЄ вважає, що за умови підтвердження конституційності указу президента, позачергові вибори є прийнятним виходом із нинішньої ситуації.

"Це абсолютно нормально, якщо немає іншого виходу. Я сподіваюся, що правові підстави для такого рішення є достатньо переконливими”, - зазначила Севернісен.

Водночас, доповідач ПАРЄ зазначила, що за нинішньої виборчої системи в Україні, громадяни не мають реального впливу на виборчі списки партій, а отже – і на формування складу парламенту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування