Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сказав Тимошенко відправляти газовиків

Вівторок, 25 березня 2008, 17:56

Президент Віктор Ющенко заявляє, що україно-російські переговори з газових питань повинні розпочатися на цьому тижні.

"Я звернувся до уряду, прем'єр-міністру сформувати директиви і направити делегацію для переговорів з постачань газу на 2008 рік на цьому тижні", - сказав Ющенко на прес-конференції у вівторок у Лівадії.

Президент підкреслив, що в України є всі можливості, щоб "формувати стабільний газовий ринок", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На його думку, була проведена велика робота з переговорного процесу, у тому числі, і на рівні президентів України і Росії.

Ющенко нагадав, що закрито проблеми по розрахунках за газ у 2007 році і підкреслив, що ситуація з розрахунками на 2008 рік менш оптимістична.

"На жаль, ситуація в 2008 році не є такою оптимістичною, якою була на рівні політичних домовленостей", - констатував він.

За словами Ющенка, на сьогодні Україна заборгувала Росії 2 млрд. доларів за спожитий від початку року газ.

Президент попросив НАК "Нафтогаз України", "Газпром", українську і російську владу зробити все можливе, щоб домовленості, досягнуті на рівні президентів двох країн, були найближчим часом дотримані.

"На рівні президентів усі домовленості, що були досягнуті, і по сьогодні залишаються в силі", - резюмував Ющенко.

19 березня Кабінет міністрів затвердив з низкою поправок угоду про розвиток відносин у газовій сфері, підписану главою правління "Газпрому" Олексієм Міллером і главою правління "Нафтогазу України" Олегом Дубиною у Москві 12 березня 2008 року.

Крім того, на прес-конференції Ющенко повідомив, що Україна і Росія відновлять на урядовому рівні переговори про завершення робіт з ліквідації наслідків аварії в Керченській протоці, що всталася в листопаді 2007 року.

"Я мав розмову з Володимиром Путіним (президентом Російської Федерації) і ми домовилися, що на рівні двох урядів будуть відновлені переговори", - сказав президент.

Він нагадав про досягнуту раніше домовленість, що відповідальність за наслідки катастрофи повинні нести суб'єкти господарювання.

Як відомо, 11 листопада 2007 року під час шторму в Керченській протоці й акваторії Чорного моря зазнали аварії вісім російських судів. При цьому у воду потрапило близько 2000 тонн мазуту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування