Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич вимагає від Медведька знайти того, хто його прослуховував

Середа, 21 жовтня 2009, 12:44

Роман Зварич вимагає від Генпрокуратури відкрити кримінальну справу за фактом незаконного прослуховування його телефонної розмови з дружиною його брата Мартою Лопатинською-Зварич.

Про це він сказав на брифінгу у середу з приводу аудіозапису його розмови з Лопатинською, яким оперує тимчасова слідча комісія парламенту з отруєння Віктора Ющенка.

"Я ставив перед головним слідчим управлінням Генпрокуратури вимогу, щоб було відкрито провадження по кримінальній справі за фактом незаконного прослуховування телефонної розмови народного депутата", - сказав Зварич.

"Крім того, я також поставив вимогу перед ГПУ, щоб у цій справі мене визнати потерпілим", - додав він.

За словами Зварича, тиждень тому відповідне звернення він скерував на адресу ГПУ, але досі не отримав відповіді.

"Сьогодні я підписав заяву до Головного слідчого управління ГПУ, де я вимагав, щоб справу порушили у межах відкритого провадження у кримінальній справі по отруєнню. Я зрозумів, що відповідь буде позитивною, і тоді ця справа буде виділена в окреме провадження", - сказав він.

"Я думаю, ми зможемо встановити істину, хто мене прослуховував і винні особи мали би бути притягнуті до відповідальності", - додав Зварич.

Крім того, за його словами, він неодноразово заявляв голові ТСК Володимиру Сівковичу про те, що на аудіозаписі звучить його голос і голос дружини його брата, а не Катерини Ющенко.

"Після того, як була оприлюднена розписка цієї розмови, я підійшов до Сівковича і попросив, щоб він давав пояснення. Я отримав від нього відповідь, і це було при свідках, що мова йде про якусь іншу розмову, що там є якийсь інший запис, і це точно мій голос і голос Катерини Ющенко", - сказав Зварич.

Він також зазначив, що кілька разів просив опитати його на засіданні ТСК, але "досі цього не виконано".

Крім того, Зварич стверджує, що запис його розмови з дружиною брата, який отримала Генпрокуратура, "прийшов від ТСК".

"Я можу зробити тільки один висновок, що все, що робить ТСК, пахне не розслідуванням, а політикою і має дуже брудний передвиборний характер", - сказав він.

Як відомо, раніше ТСК по отруєнню Ющенка заявила про отримання фактів, які свідчать про те, що кров Ющенка була збагачена діоксином.

Зокрема, члени ТСК посилалися на рапорт співробітниці Генпрокуратури Лариси Чередниченко, у якому вона заявляла про існування аудіозапису телефонної розмови між "Мартою і Романом".

Фігурантами цієї розмови називалися Роман Зварич і Катерина Ющенко. які нібито домовлялися про збагачення крові Ющенка діоксином.

Пізніше Зварич спростував це твердження, заявивши, що розмовляв з дружиною свого брата Мартою Лопатинською-Зварич.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування