Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз знає, що врятує вибори від фальсифікацій

Четвер, 29 жовтня 2009, 10:57

Кандидат у президенти Олександр Мороз припускає, що вибори-2010 будуть захищені від масштабних фальсифікацій антагонізмом фаворитів перегонів.

Про це він сказав у ток-шоу на каналі TBi у середу, повідомляє прес-служба Соцпартії.

"Головні претенденти на президентську посаду настільки негативно налаштовані одне проти одного, настільки жорсткою буде боротьба, що домовитися між собою про способи фальсифікації результатів вони навряд чи зможуть", - сказав голова СПУ.

При цьому Мороз вважає, що охочих фальсифікувати вибори – підписувати "липові" протоколи, вкидати бюлетені тощо – стало б менше, якби хтось поніс кримінальну відповідальність за таке: сів на 6 років, як це передбачено законом.

"Покарання одного – це урок для усіх. І необхідно застосовувати методи карного покарання за підтасування результатів волевиявлення громадян. Поки не буде діяти закон, чистих, демократичних виборів ми не дочекаємося", - упевнений Мороз.

При цьому він заявив, що на сьогодні близько 40% українців не хочуть голосувати за так званих фаворитів виборів-2010, тому що ці кандидати вже надокучили на бігбордах і екранах телевізорів, і крім роздратування нічого в людей не викликають.

"Тому й падають рейтинги тих, хто ще недавно був "другим", "третім", - вважає Мороз. Він упевнений, що люди будуть шукати інших "кумирів", більше дослухатися не до популістських гасел, а оцінювати програми і реальну діяльність кандидатів.

Лідер СПУ також висловив стурбованість тим, що всі кандидати у президенти збираються переписати Конституцію чи внести новий проект Основного закону.

"Це означає, що ще 5 років в Україні буде та гризня у владі, яку ми спостерігаємо останні роки. Не дай Боже нам ще декілька років переживати це – так ми можемо втратити країну", - заявив Мороз.

І наголосив, що він – єдиний із кандидатів у президенти пропонує не переписувати Конституцію, а дотримуватися її, довести до кінця політичну реформу. Інші кандидати, на думку Мороза, "скасуванням" нинішньої Конституції намагаються уникнути відповідальності за її невиконання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...