Нужны ли кулаки в Верховной Раде?

30 просмотров
Пятница, 14 декабря 2012, 15:04
Олег Медуница
народный депутат Украины

Хтось із сумських регіоналів на "фейсбуці", між "своїми", з видимою радістю написав: от мов, нардеп Медуниця попав у справжній донецький "заміс". Так йому й треба.

Спокійно. Слабкість донецьких у тому, що вони й у трьох на одного по справжньому бити не вміють. Тому свідок я – живий, здоровий і злий.

У нас в Сумах у 90-ті "зборовські" (місцеві бандформування) билися по справжньому. Я – живий свідок цьому у юності. Проте ніколи не били лежачих. Ніколи не били хлопця, який ішов з дівчиною. Кодекс честі був. На відміну від "донецьких пацанів".

Хай Колесніченко спробує пройтись без охорони сумськими дворами… Там його впізнають, і йому розкажуть… А я по Донецьку пройду спокійно. Бо у нас з донеччанами спільна біда. Ця біда – донецька банда.

Але. Постає питання. Чи має моральне право депутат лізти в драку, чи він має чемно голосувати і ходити працювати в профільний комітет?

В дитинстві ми усі приміряли на себе накидки мушкетерів. Запали в душу слова Портоса. На запитання: "Портос, почему вы деретесь? Я дерусь потому, что я дерусь". І хотілося бути схожим на Портоса. Битися за правду легко. От лише б визначитися – де правда?

Для донецьких правда дуже проста. Це консорція з умовною назвою "Бригада" – "Донецькі і трішки дніпропетровських" плюс "шістки" в різних областях. А увесь світ – проти них. І або, або.

Це люди, яким трішки більше сорока. Це світ - де своїх не здають, на цьому й стоїть їх "Бригада". І проти них хтось. Це їх правда. Допускаю, що Портос – теж їх герой. Просто правда інша.

Хоча – ні. Портос би ніколи не став бити лежачого. Це тільки наші шкуродери (не плутати з мушкетерами) можуть так. І ще пишатися цим, як перемогою.

Але є інша правда. Де "свій до свого по своє". Де Україна – понад усе. Де переростаєш Портоса. Де битися треба не тому що треба битися – а за щось, за когось, за майбутнє. І це щось більше за гроші, чи соціальний статус. Більше за сім’ю.

Це боротьба за умовно/уявне майбутнє, але зрозуміле Справжнім. Те, про що сказав Великий Пророк: "Єдність мертвих, живих і ненароджених". Це боротьба за Щастя Нації.

А хіба олігархи здатні створити успішну українську політичну Націю? Чи у шакалів немає шансів?

Є два бачення України. Україна, як шанс збагатитися для олігархів. І "спеціально навчена" партія сприяє цьому.

І є - Україна. Яка має шанс очиститися. Уже сьогодні. Через вплив на прийняття рішень. Через народних представників. І тільки спираючись на народ!

І, тут питання? Коли має народний депутат лізти в драку? Для мене особисто усе зрозуміло.

Перше. Якщо у них буде спроба голосування чужими картками. Наше право, згідно закону, і наша Честь і Совість, як патріотів України - не дозволити їм голосувати "за того парня" .

Якщо навіть для цього (іноді) доводиться "получать".

Якщо немає інших, доступних методів, то – бити чи битися? Залишаючи за собою право відстоювати Конституцію і Закони України будь-якими методами? Звичайно – битися. Навіть ламаючи пальці чечетовим. Це делеговані особисто мені повноваження від моїх виборців. А я їх підводити не збираюсь.

Тому нехай варвари бояться неінтелігентних методів. А не навпаки.

Друге. Це навіть якби вони усі зібралися і голосували за зраду України. Хоч би це були харківські угоди2, чи ще якась подібна халепа.

Для мене особисто зрозуміло. Будь яке рішення банди проти українського народу – може бути виявом депутатської непокори їхній "більшості". Через спротив у Раді. Через блокування і спротив. Через трощення хамливих щелеп. Через формування "НЕ" збройних формувань, які "мирно" зайдуть у Раду. І спитають…

Чесно скажу. Вішати не дам. Навіть Колесниченка. Ми ж демократи. А судити будемо!

Це не тільки моя Правда. Це право мені делегували виборці у Сумах.

А регіонали мабуть і не чули, що ненависть народу – зашкалює!

Таке відчуття, що Хусейн, Мілошевич, Каддафі, Мубарак – це не про них. Не про Януковича.

Ви думаєте, я підведу своїх виборців, чи власну совість? Вони не пройдуть. У них не вийде.

Ми не дамо. Ми – це народ України.

Слава Україні!

Олег Медуниця, народний депутат України, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)