Партнерский сбор УП. Задонать на дроны и РЭБы

Генпрокуратура обвиняет маму Георгия в излишней эмоциональности

Четверг, 7 июня 2001, 14:07
Генеральная прокуратура расценивает заявления матери Георгия Гонгадзе как "основанные на эмоциях". Циничная прокуратура в лице не менее циничного Алексея Баганца прислала пани Лесе очередную отписку. На этот раз они выгораживают Генпрокурора Михаила Потебенько, который на момент обращения к нему Георгия Гонгадзе был в отпуске. А потому и отвечать за собственную бездеятельность не может.

Из текста письма следует, что прокуратура в этом деле вообще ни за что не отвечает, расследование ведет полно и эффективно. Как говорится, "белая и пушистая". Только вот результата нет. Более того, все действия прокуратуры до последнего момента не только у нас, но и, например, у "Репортеров без границ" вызывают большие сомнения в беспристрастности и стремлении докопаться до истины.

Создается впечатление, что Генпрокуратура стала адвокатом власти, - мнение президента "Репортеров" Робера Менара. Как с ним не согласиться?

Между тем, пани Леся не собирается сдаваться. Она намерена довести судебный иск к Потебенько до конца. Она продолжает настаивать на проведении окончательной экспертизы с участием европейских экспертов. Если она не добьется последней экспертизы, она себе этого никогда не простит.

Приводим полный текст ответа Генпрокуратуры матери Георгия с сохранением стиля.

Гонгадзе О. Т.
Шановна Олександро Теодорівно!

Генеральна прокуратура України розглянула Вашу заяву про відповідальність керівництва Генеральної прокуратури України про те, що сталося з Вашим сином та з інших питань.

Як Вам раніше повідомлялося, ми поділяємо Ваше горе як матері і співчуваємо, але Ваші претензії необгрунтовані і грунтуються на емоціях.Ваші попередні заяви з аналогічних питань вже розглядалися керівництвом Генеральної прокуратури і Вам надавалися з цього приводу грунтовні відповіді з посилкою на матеріали попереднього слідства.

Додатково роз'яснюю, що керівництвом Генеральної прокуратури не було допущено будь-яких порушень при розгляді звернення Вашого сина – Гонгадзе Г. Р.

В ході розслідування кримінальної справи за фактом умисного вбивства Гонгадзе Г. Р. було достовірно встановлено, що в момент надходження листа Вашого сина Генеральний прокурор України перебував у відрядженні. Його обов'язки виконував один із заступників Генерального прокурора України, який здійснив подальше спрямування даного листа для організації перевірки безпосередньому виконавцю. У цих його діях відсутні будь-які порушення, які б тягли за собою дисциплінарну чи будь-яку відповідальність.

Не можна погодитись із Вашим твердженням про те, що по вині, начебто. Генеральної прокуратури труп Вашого сина доведено до такого стану, в якому Ви бачили його при огляді.

Перш за все, Генеральна прокуратура України не відповідає за організацію збереження трупів у моргах, оскільки ці установи підпорядковані Міністерству охорони здоров'я України. Більше того, ще 11 січня 2001 року Ви письмово заборонили Генеральній прокуратурі передавати без Вашого дозволу труп для поховання іншим особам та дружині Вашого сина. Далі, починаючи з лютого 2001 року, після ідентифікації тіла, знайденого у Таращанському районі Київської області 2 листопада 2000 року як такого, що належить Гонгадзе Г. Р. та визнання Вас потерпілою по справі, Генеральна прокуратура теж не заперечувала проти його видачі Вам для поховання.

Наприкінці вважаю за потрібне ще раз підтвердити, що зусилля слідства по цій кримінальній справі були спрямовані виключно на її всебічне, повне та об'єктивне розслідування і встановлення осіб, які скоїли цей тяжкий злочин. Виходячи з цього, Ваші звинувачення на адресу органів прокуратури є безпідставними.

З повагою
Заступник Генерального прокурора України О. Баганець.


Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
00:16
Украина прошла в финал «Евровидения»-2024
23:53
видеоВ Луганске прогремело несколько взрывов и вспыхнула нефтебаза
23:38
Новости экономики 7 мая: Кабмин продлил отсрочку от мобилизации, тариф на электричество может возрасти
23:35
СМИ: Нейтральные страны Европы попросили НАТО о более тесном сотрудничестве из-за агрессии России
23:09
фотоОт российских обстрелов в Донецкой области загорелся лес: пылало около 300 гектаров
22:51
видеоЗеленский: Готовим документы, которые точно станут новостями в ближайшие недели
22:44
В Эстонии на 9 мая запретили связанные с агрессией РФ публичные собрания и символику
22:18
Около половины из запущенных РФ северокорейских ракет взорвались в воздухе – Костин
22:13
велоспортЯрослав Попович про победу его команды на 4 этапе Джиро: Все отработали на 100 процентов
21:54
Правительство изменило условия аренды госимущества на время военного положения: кто сможет не платить
Все новости...
Реклама: