Ланьо розповів, про що домовлявся з "Правим сектором" за кавою

Неділя, 12 липня 2015, 12:28

Нардеп Михайло Ланьо виклав свою версію перебігу подій 11 липня у Мукачевому, де відбулося збройне протистояння між представниками Правого сектору, невідомими та силовиками. 

На  відео, яке поширив місцевий ресурс PMG, Ланьо заявляє, що до нього прийшли представники ПС, пройшли до нього в офіс, де вони вели бесіду. 

"Розмова йшла нормально, ми замовили каву, пили каву. Коли ми говорили, для чого вони прийшли, вони сказали - "Михайле Івановичу, ми хочемо, щоб ви нам допомогли бійців, які приходять з АТО десь влаштувати в санаторій", - заявив Ланьо. 

"Я сказав "Питань нема", і ми сиділи, нормально  розмовляли. Тут я чую постріл. Заходить мій помічник і говорить, що застрелили хлопця. Я до командира батальйону (ПС) -"Що це таке?". А він - "Я ж кажу, Міша, що вони приходять всі контужені, їм треба допомагати", - заявив нардеп. 

Після цього, за його словами, щоб заспокоїти "хлопців з ПС", вони вийшли на подвір'я, і командир батальйону дав команду занести тіло на територію. 

Також Ланьо зазначив, що не знає застреленого. На питання, чи це його працівник чи охоронець був застрелений  на його території, він заявив: "Ні, я його не знаю. Як він там оказався -  не знаю. Може, займався спортом, може прийшов поплавати". 

Як відомо, вдень 11 липня при в’їзді до Мукачевого було заблоковано дорогу до міста; люди, озброєні автоматичною стрілецькою зброєю, відкрили вогонь в районі Червоної гірки. Повідомлялося про 9 поранених та кількох загиблих. 

Як заявив глава МВС Арсен Аваков, у Мукачевому триває спецоперація із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт.  За даними Авакова, "застосувавши гранатомети, бандити знищили два міліцейських авто, поранили чотири цивільних особи і трьох працівників міліції".  Один потерпілий і один правоохоронець перебувають у важкому стані.

У "Правом секторі" заявили, що оголошують безстрокову акцію протесту під Адміністрацією президента в центрі Києва

Також у ПС заявили, що  у Мукачевому "бандити "регіонала" Михайла Ланьо ... спробували фізично знищити бійців "Правого сектору": "У цій акції взяли активну участь й бандити в міліцейських погонах, що перебувають на утриманні  Віктора Медведчука". 

За фактом інциденту у Мукачевому прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальні провадження за попередньою правовою кваліфікацією "терористичний акт" (ч.3 ст. 258 КК України) та "створення злочинної організації" (ст. 255 КК України).

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування