Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві презентували книгу про Сенцова англійською мовою

Неділя, 9 грудня 2018, 04:10

У Києві 8 грудня пройшла презентація книги Олександра Мимрука "Олег Сенцов" англійською мовою. 

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Сенцов - це людина, яку знають багато, але він прихований з боку життєвого шляху. Фактично всю його біографію доводилося складати з невеликих фрагментів. Такими фрагментами були свідчення людей, які знають Олега, або працювали з ним.

Ця книга - спроба систематизації, а з іншого боку - спосіб дослідження і сприйняття Олега Сенцова", - розповів Олександр Мимрук.

Представник видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький заявив, що  частина виданих книг буде реалізована в українських книжкових магазинах, іншу частину тиражу передадуть в держоргани, зокрема, до МЗС.

Зазначається, що вперше книжку "Олег Сенцов" представили в Києві 27 жовтня 2017 року.

Вона складається зі спогадів людей, які добре знають Сенцова, з уривків його книг і сценаріїв до фільмів та з фрагментів протоколів допитів свідків, які проходять у його справі. У книзі багато фотографій, з домашнього архіву та з залу суду.

Раніше російський режисер Аскольд Куров повідомив, що незаконно засуджений в РФ український режисер Олег Сенцов йде на поправку після припинення голодування, але він все ще перебуває у медсанчастині колонії.

Нагадаємо, Олег Сенцов, якого було незаконно затримано у травні 2014 року та засуджено до 20 років колонії суворого режиму у серпні 2015-го,  утримується у російській колонії "Білий ведмідь" в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

14 травня 2018 року політв'язень оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримує РФ.

28 вересня у російському відомстві заявили, що Сенцова вивезли з колонії до міської лікарні. З 6 жовтня 2018 року Сенцов заявив про припинення голодування через загрозу примусового годування.

Після завершення 145-денного голодування Сенцова тюремники заявили, що у перший же день він нібито з'їв цілу домашню курку і наваристий бульйон. Сенцова планували перевести на тюремну їжу за 20 днів. 

Наприкінці листопада Аскольд Куров повідомив, що Сенцов "починає відновлюватися від голодування", почувається нормально, але розповіді тюремників про те, що з'їв цілу курку - неправда.

Нагадаємо, Сенцов став лауреатом премії Сахарова Європарламенту. Церемонія вручення премії відбудеться 12 грудня в Страсбурзі. Її мають намір відвідати сестра політв’язня Наталія Каплан і адвокат Дмитро Дінзе.

Як повідомлялось, Сенцова відзначили міжнародної премією у сфері журналістських розслідувань і захисту прав людини в усьому світі імені Сергія Магнітського. Крім того режисер удостоївся премії Міністерства закордонних справ Польщі  "За людську гідність" (Pro Dignitate Humana).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: