ДБР наразі не має підозри Порошенку

Середа, 9 жовтня 2019, 13:52

Державне бюро розслідувань наразі немає проекту підозри про вчинення злочину п’ятим президентом Петром Порошенком.

Джерело: прес-конференція директора ДБР Романа Труби.

Пряма мова: "Можу відповісти за дії слідчих ДБР. Станом на сьогодні у нас немає проекту підозри екс-президенту Петру Порошенку".

"На цьому етапі ми проводимо комплекс слідчих дій для встановлення або наявності або відсутності складу злочину у діях високопосадовців держави".

Деталі: Труба додав, що коментувати інформацію про підготовку підозри Генпрокуратурою не може, бо відповідає лиш за ДБР.

Водночас він нагадав, що оголошення підозри – не таємний процес, і якщо ДБР отримає докази винуватості Порошенка, то суспільство обов’язково про це дізнається.

Знати більше: Допит без черги. Чому Порошенко раптово нагрянув у ДБР

Передісторія

  • 19 травня 2019 року екс-заступник глави АП часів Януковича Андрій Портнов повідомив про повернення в Україну, після чого почав подавати до Державного бюро розслідувань заяви зі звинуваченнями п’ятого президента України Петра Порошенка у скоєнні злочинів.
  • Наразі ДБР веде щонайменше 13 кримінальних проваджень, в яких фігурує Порошенко. Більша частина з них була відкрила за заявам Портнова.
  • 17 вересня суд за клопотанням ДБР наклав арешт на все нерухоме майно і корпоративні права заводу "Кузня на Рибальському", який раніше належав Порошенку. 
  • Справу стосовно "Кузні на Рибальському" також відкрили після заяви Портнова. За його версією, Порошенко розкрадав бюджетні кошти через "Кузню", а потім відмив незаконні доходи, провівши продаж заводу через офшори.
  • 21вересня п'ятий президент України заявив, що у діючої влади не вийде "запроторити Порошенка".
  • 2 жовтня ЗМІ повідомили, що Генпрокуратура готує підозру Порошенку за статтею про зловживання владою.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: