"Виходили за межі процедур": в ОПУ пояснили, чому не пустили НАБУ в будівлю

П'ятниця, 18 грудня 2020, 18:49
Виходили за межі процедур: в ОПУ пояснили, чому не пустили НАБУ в будівлю

В Офісі президента кажуть, що не пустили представників Національного антикорупційного бюро вручити підозру заступнику керівника ОП Олегу Татарову, оскільки прохання правоохоронців нібито було незаконним.

Джерело: радник керівника ОП Михайло Подоляк в коментарі "Українській правді"

Пряма мова Подоляка: "Перш за все, пропоную нам дотримуватися коректних формулювань. Тому що є юридична складова, а є традиційні спроби політичних спекуляцій. На жаль, переважна більшість сьогоднішніх інформаційних повідомлень, в яких згадується Олег Татаров, знову спираються на "неназвані джерела" і пропонують нам довільні трактування подій. Це неправильно і некоректно.

Насправді наразі в Офісу президента немає інформації про те, що з Татарова проводилися які-небудь процесуальні або слідчі дії. Немає також офіційної інформації і про те, що Татарову належним чином вручена підозра. Так, безумовно, ми знаємо про наявність у співробітників НАБУ певного роду питань до Олега Юрійовича, що стосуються того періоду його роботи, який не має відношення до його нинішніх посадових функцій. Проте, ще раз підкреслюємо, що належних процесуальних дій здійснено не було. Пан Татаров працює у звичайному режимі.

Треба сказати, що співробітники НАБУ дійсно сьогодні відвідували Офіс президента. Але оскільки їх прохання точно виходили за межі законних процедур, їм було відмовлено в доступі до приміщень Офісу президента".

Цьому передувало: В.о. керівника САП Максим Грищук підписав підозру Татарову.  Її планували вручити 18 грудня. 

Детективи НАБУ також отримали право на затримання Татарова і проведення обшуків в Офісі президента і за місцем проживання Татарова.

Представники САП та НАБУ прийшли в ОПУ і повідомили про підозру Татарову.

Читайте також: Корупційні горішки для Зеленського. Як Банкова замовчує корупцію

Передісторія:

  • 1 грудня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.
  • Справа стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. НАБУ, серед іншого, веде прослуховування заступника голови ОП.
  • Перед цим Татаров заявив, що директор НАБУ Артем Ситник "не має морального права очолювати антикорупційне відомство держави й має піти".
  • Під ОП проводили акцію з вимогою відставки Татарова, на що він говорив про "зовнішнє управління" країною.
  • 14 грудня Печерський суд ухвалив передати справу, в якій фігурує Татаров, від НАБУ до Держбюро розслідувань. У НАБУ на це відповіли, що такі рішення суперечать закону. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: