Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Детективи НАБУ затримали брата глави ОАСК Вовка - ЗМІ

Вівторок, 6 квітня 2021, 13:14
Детективи НАБУ затримали брата глави ОАСК Вовка - ЗМІ

Детективи НАБУ затримали брата скандального голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка Юрія Зонтова при спробі взяти 100 тисяч доларів хабаря.

Джерело: "Слідство.інфо" з посиланням на кілька незалежних одне від одного співрозмовників у правоохоронних органах, Павло Вовк у Facebook, Сергій Лещенко в Telegram, НАБУ в коментарі УП

Деталі: За інформацією джерел, брат судді Вовка намагався отримати хабар у розмірі 100 тисяч доларів.

Водночас екснардеп і член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко пише у себе в Telegram, що, за попередньою вресією, хабар нібито призначався для самого Вовка.

У будівлі Окружного адмінсуду Києва журналісти помітили співробітників Національного антикорупційного бюро, які проводили там слідчі та процесуальні дії.

Павло Вовк, який ігнорує повістки в суд у своїй кримінальній справі, підтвердив, що в ОАСК Національне антикорупційне бюро 6 квітня проводить обшуки. "Чекаємо новий потік піару і, звичайно ж, чергову фантастичну історію. Якщо минулого разу було "захоплення влади", то цього разу має бути щось ще дивовижніше", - написав одіозний суддя в соцмережі. При цьому інформацію про затримання брата Вовк у своєму дописі не коментує.

UPD: В НАБУ "Українській правді" офіційно підтвердили викриття "близького родича" Вовка, який, за даними слідства, іще з одним адвокатом обіцяв за 100 тисяч доларів владнати питання у позовній справі через Павла Вовка, та обшуки в ОАСК. Подробиці обіцяють згодом.

Передісторія: 

  • У липні 2020 року НАБУ презентувало відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть "владу захоплювати".   Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Вовк назвав сфальсифікованими, і додав, що у відставку не збирається.
  • НАБУ підозрює голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі. 
  • Наприкінці грудня 2020 року в НАБУ повідомили, що Вовк вже понад 3 місяці не з'являється на засідання суду, де йому мали б обрати запобіжний захід. Також повістки ігнорували в ОАСК. Через неявку Вовка до суду, відсутність за місцем проживання, переховування від детективів, у НАБУ намагалися оголосили Вовка у розшук, проте за місяць генпрокурор Ірина Венедіктова так і не відреагувала на ці клопотання.
  • На початку лютого НАБУ довело до відома Вовка зміст виклику до ВАКС, де 3 лютого мало відбутися засідання з обрання запобіжного заходу. Детективи зачитували Вовку текст клопотання про відсторонення його від посади під час "прогулянки" поруч із суддею довжиною у кілька кілометрів.
  • Після того, як Вовк вшосте не з'явився в суд, 15 березня суддя Вищого антикорупційного суду вирішив зупинити судове провадження на час його розшуку.

Знати більше: Президентів багато – ОАСК один. Як Павло Вовк став ганебним суддею десятиріччя

Рука руку миє: чому троє членів ВРП не можуть розглядати відсторонення судді Вовка з ОАСК?

"Ти сумнівався у нашій політичній проституції?" Як нові плівки Вовка показали суддівську імперію влади

"Шеф, давай что-то учудим": НАБУ опублікувало записи "розмов суддів Окружного суду"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
15:25
Лікування, транспорт та житло: які пільги мають військовослужбовці та їхні родини
15:20
Держдеп: Дії керівної партії Грузії ставлять під загрозу відносини зі США
14:57
Мистецький світ обговорює акт вандалізму довкола скандальної картини Гюстава Курбе
14:40
Кремль заявив, що виведе свої війська з низки областей Вірменії
14:23
Президент Чехії: Перші снаряди у рамках чеської ініціативи Україна отримає в червні
14:18
Щоб дістатись до російського НПЗ, дрон СБУ подолав рекордні 1500 км – джерело
14:10
У Львові оцифрували і оприлюднили мистецький відеоархів 90-х Віктора Неборака
14:07
Новий телевізор Samsung коштує майже $133 тисячі, його покупцям пропонують ще один у подарунок
14:03
Британська розвідка: Росія у квітні не досягла великих успіхів біля Часового Яру
13:43
оновленоЗеленський офіційно звільнив Залужного з військової служби і призначив послом в Британію
Усі новини...
Реклама: