Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДБР підозрює "Голос" у розтраті мільйона гривень. Рудик сходила на допит

Четвер, 3 лютого 2022, 12:42
ДБР підозрює Голос у розтраті мільйона гривень. Рудик сходила на допит
очільниця "Голосу" Кіра Рудик. фото з її Facebook

Слідчі Державного бюро розслідувань розслідують кримінальне провадження за фактом можливої розтрати бюджетних коштів керівництвом політичної партії "Голос" на загальну суму понад 1 мільйон гривень. В політсилі заявили про переслідування опозиції.

Джерело: ДБР, очільниця "Голосу" Кіра Рудик у Facebook

Деталі: Вказано, що в ході проведення аналізу звітності партії працівники НАЗК виявили, що укладені керівництвом "Голосу" договори із надання послуг та виконання робіт низкою ФОПів мають ознаки фіктивності. Про що було складено відповідний акт.

Реклама:

В ході досудового розслідування перевіряються обставини можливої розтрати грошових коштів керівництвом політичної партії "Голос" в особливо великих розмірах, вказують у ДБР.

Повідомляється, що в межах кримінального провадження слідчі допитали низку свідків, зокрема, з числа народних депутатів.

ВІДЕО ДНЯ

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Голова партії "Голос" Кіра Рудик вийшла з допиту і поспілкувалася з журналістами. Вона стверджує, що справа стосовно її політсили не має під собою ніяких доказів, причин або приводів. Рудик назвала дії ДБР "переслідуванням опозиції".

Наступний допит Рудик призначено на 9-00 10 лютого.

Що передувало: 2 лютого голова партії "Голос" Кіра Рудик заявила, що Державне бюро розслідувань викликає її як свідка на допит у справі про можливу розтрату партійних коштів.

Передісторія: 

  • У січні 2021 року НАЗК призупинило надходження коштів до партії через виявлені порушення у звітах. Агенція має дві претензії до партії: щодо оформлення угод та актів виконаних робіт у підрядників та сплати "Голосом" орендної плати за офіси трьох територіальних організацій.
  • У березні Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Рудик відновити фінансування на час розгляду їхнього позову до Національного агентства з питань запобігання корупції.
  • У листопаді один зі членів фракції, який не вважає себе частиною команди, Ярослав Юрчишин заявив, що керівництво партії "відмило" більше пів мільйона гривень з держкоштів через угоди з "невідомими" підрядників. Голова фракції Ярослав Железняк прокоментував ці заяви, що його колеги буцімто працюють на Офіс президента та намагаються медійно перебити "Ваґнерґейт".
  • На початку грудня керівництво партії заявило про конфлікт інтересів у голови НАЗК Олександра Новікова та закликало привести його до адміністративної відповідальності. В агентстві тоді відреагували, що партія хоче уникнути відновлення звітності партій і не декларувати свої витрати перед громадянами, а тому атакує антикорупційні органи.
  • 14 грудня НАЗК виграло касацію у Верховному Суді, який повернув справу на повторний розгляд, але зобов’язав Агентство призупинити фінансування партії "Голос" до завершення розгляду справи в судах.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:57
Мистецький світ обговорює акт вандалізму довкола скандальної картини Гюстава Курбе
14:23
Президент Чехії: Перші снаряди у рамках чеської ініціативи Україна отримає в червні
14:18
Дрон СБУ уразив російський НПЗ, подолавши рекордні 1500 км – джерело
14:10
У Львові оцифрували і оприлюднили мистецький відеоархів 90-х Віктора Неборака
14:07
Новий телевізор Samsung коштує майже $133 тисячі, його покупцям пропонують ще один у подарунок
14:03
Британська розвідка: Росія у квітні не досягла великих успіхів біля Часового Яру
13:43
оновленоЗеленський офіційно звільнив Залужного з військової служби і призначив послом в Британію
13:38
AstraZeneca відкликає свою вакцину від COVID-19 по всьому світу. У чому причина?
13:36
фотоРосіяни з артилерії обстріляли Куп’янськ: загинула людина
13:33
Через обстріли з експлуатації вивели дві гідроелектростанції – "Укргідроенерго"
Усі новини...
Реклама: