21 червня 2000

Архів

Новини
20:25
"Нова" Росія очима українського президента
"Володимир Путін - це справді нова Росія і нова політика", - зазначив Леонід Кучма в аеропорту "Бориспіль" після повернення з Москви. У той же час, український президент не став пояснювати, що саме нового він відчув у позиції російського керівництва на цей раз.
19:25
Львів забороняє російську. ОБСЄ дипломатично мружить очі
На відміну від російських засобів масової інформації, які не проминають жодної нагоди дорікнути Львову за "прітєснєніє рускава язика", Верховний комісар ОБСЄ зі справ національних меншин Макс ван дер Стул не має претензій до останніх рішень Львівської обласної ради, які регулюють функціонування мов в області.
18:35
Коментар УП
До останнього дня оглядачі й спеціалісти в нафтогазовій галузі не прогнозували розвитку подій, за якого Ігоря Діденка з таким скандалом звільнять з посади. До останнього йшла мова про те, що саме він обійме цю посаду вже офіційно, без додатку в.о.
18:10
Коментар: Діденко може оскаржити своє звільнення в суді
Ігор Діденко відкидає формулювання про звільнення, яке наведенее в постанові Кабміну: у зв'язку з невиконанням "розпоряджень прем'єр-міністра". За його словами, ввечері у вівторок він отримав доручення від прем'єра Віктора Ющенка видати довіреність на участь у зборах "Укрнафти" першому заступнику Фонду держмайна Михайлу Чечетову.
17:20
У "Нафтогазі" новий В.О. та новий скандал
Василь Розгонюк буде виконувати обов'язки голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Про це повідомив перший віце-прем'єр України Юрій Єхануров. Попередній в.о. голови правління Ігор Діденко звільнений "за невиконання доручення уряду" у зв'язку з конфліктом навколо АТ "Укрнафта".
16:35
Україна знову виявляє педантичність у затвердженні рішень СНД
Українська делегація на самміті СНД у Москві дуже вибірково підійшла до документів, підписавши деякі з них з зауваженнями.
16:00
Тривіальні питання на самміті глав "аморфного утворення"
Засідання Ради глав держав країн СНД почалося, як і було заплановано, в середу в Москві. Як зазначають російські оглядачі, головними питаннями цього самміту є цілком традиційні теми: зона вільної торгівлі, програма дій країн СНД до 2005 р. і питання про консолідацію зусиль країн СНД в боротьбі з міжнародним тероризмом.
14:50
ПАРЄ послаблює "контроль" за Україною. До пори, до часу…
Моніторинговий комітет Парламентської Асамблеї Ради Європи звернувся до Венеціанської комісії з проханням дати оцінку двом законопроектам зі змін до Конституції України за результатами референдуму 16 квітня.