22 січня 2005

Архів

Публікації

Помаранчевий фінал

У ніч з суботи на неділю припинить своє існування наметове містечко на Хрещатику. Учасники революції говорять, що штаб пропонує їм гроші. Тих же, хто хоче побачити інавгурацію, відправляють на базу відпочинку. На одному з входів збирають шаблонно віддруковані заяви. Тим часом під Головпоштамтом з'явилися прихильники Януковича. Встановили три намети, на одному надпис "Волонтерський клуб Пчёлка".

Інтрига інавгурації Ющенка – чи передасть йому Кучма символи влади?

У кулуарах Верховної Ради на третьому поверсі закручують лампочки в світильники. У суботу проходила репетиція інавгурації під керівництвом Турчинова. На тренування приїхали глава ЦВК Давидович у білому светрі і джинсах, глава Конституційного суду та керівник протоколу у Кучми Чернявський. За те, хто буде вручати Ющенку владу, точиться міні-боротьба.

"Гамбурзький рахунок" ще попереду

Остаточну крапку у визнанні Ющенка президентом, а отже – в його легітимізації, поставив не Верховний суд, а Янукович. Який, щоправда, не визнав самого Ющенка переможцем, але визнав рішення ВС. І відклав реванш. Не знаю, чи справило на Януковича враження поздоровлення Ющенка Кучмою, - але визнати рішення ВС він мав просто тому, що після другого туру вже підкорився попередньому рішенню цього ж суду щодо третього туру, і взяв участь в ньому.
Новини
18:17
Гості на інавгурації Ющенка не хочуть брудного кабміну
Міністр у справах Європи МЗС Великобританії й Північної Ірландії Деніс МакШейн вважає, що Україна є європейською країною.
17:34
Януковичці поставили намети у Києві
На Майдані Незалежності в 20 метрах від центрального входу до Головпоштамту прихильники Януковича встановили три намети на дві особи.
17:06
Французи бояться Путіна та гальмують зближення України з ЄС
Польща, Німеччина та Франція за участю Литви проводять інтенсивні консультації з приводу отримання від Європейського Союзу чогось більшого ніж співпрацю в рамках політики сусідства.
16:37
Костенко хоче, щоб партія Ющенка була для робітників, бо Медведчук з цим не справляється
Лідер Української народної партії Юрій Костенко вважає позитивним кроком ініціативу новообраного президента Віктора Ющенка про створення нової партії "Наша Україна
15:20
Кучма звільнив губернатора Януковича
Президент Леонід Кучма у суботу звільнив чотирьох губернаторів.
15:03
ЮЩЕНКА ПРИВІТАВ БУШ
У суботу в телефонній розмові президент США Джордж Буш привітав новообраного президента України Віктора Ющенка з перемогою.
14:11
Україна може подати заявку на вступ в ЄС ще цього року
Рибачук зазначив, що вступ у цю "незрозумілу організацію" не відповідає стратегічному зовнішньополітичному курсові України.
13:41
Кучма НЕ готовий до арешту
Президент України Леонід Кучма надіслав лист до редакції газети "Нью Йорк Таймс", де висловив своє здивування
13:13
Севастопольскі прихильники Януковича хочусь бачити його прем'єром. А Ющенка – зеком
1,5 тис. прихильників Януковича проводять у Севастополі мітинг на його підтримку.
12:51
Ющенка на Майдані охоронятимуть 6 тисяч міліціонерів
Міліція Києва має намір залучити 10 190 співробітників міліції для охорони громадського правопорядку на заходах, пов'язаних з інавгурацією новообраного президента Віктора Ющенка.
12:11
Президент Ющенко привітав українців з Днем Злуки
11:48
Президент Ющенко став гетьманом
Новообраний президент Віктор Ющенко склав присягу гетьмана України.
11:12
СПИСОК ЗАКОРДОННИХ ГОСТЕЙ, що прибувають на інавгурацію Ющенка
11:08
Кучма із задоволенням виконає свою роль на інавгурації
Президент Леонід Кучма візьме участь в інавгурації Віктора Ющенка, яка відбуватиметься у Верховній Раді