10 лютого. ОНЛАЙН

Понеділок, 10 лютого 2014, 09:41

У КМДА запевняють, что не просили міліцію розганяті Майдан в ніч на 30 листопада. Про це, принаймні, йдеться у відповіді Київської міської державної адміністрації на офіційний запит позафракційного народного депутата Юрія Дерев'янка.

В понеділок Партія регіонів заявила, що опозиція "загралася у війну" і нагадала про передбачену за це кримінальну відповідальність, зажадавши від ГПУ  зупинити "ВІЧЕ-інфекцію".

Також стало відомо про те, що один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов, який перебуває на лікуванні в Литві після викрадення й катувань, прагне переїхати до Німеччини.

Сортувати
19:23

Прокуратура та міліція в один голос погрожують активістам жорсткішими покараннями.

19:22

У Криму пасажирам тролейбусів демонструють відеоролик про масові протести, заявляючи про "неприпустимість помаранчевого перевороту" та іноземного втручання у справи України.

19:01

Постраждалий активіст Дмитро Булатов каже, що клопочеться про можливість надання притулку постраждалим автомайданівцям у європейських країнах, в тому числі і в Німеччині.

Так він прокоментував "Українській правді" інформацію, поширену німецькими ЗМІ, що він прагне пререїхати до Німеччини.

За словами Булатова, ЗМІ не зовсім коректно трактували суть його звернень.

"Вони стосувалися вивчення можливостей надання притулку постраждалим автомайданівцям у європейських країнах, в тому числі і в Німеччині", - каже активіст.

"Так, мій батько живе там, але єдиною моєю метою було, є і буде жити в Україні", - наголосив Булатов.

18:08

Після подій 8 грудня у Києві в Україні пошкодили або спробували пошкодити не менше 19 пам’ятників Володимиру Леніну.

Такі підрахунки наводить видання Тиждень.ua.

18:04

Міністерство внутрішніх справ зазначає, що лідера партії "Братство" Дмитра Корчинського можуть звільнити від кримінальної відповідальності на підставі першого закону про "амністію" учасників масових акцій протесту.

18:04

 Віктор Балога

Може дійсно Бог забрав розум і в Яценюка з Тимошенко, і у Кличка з тією Конституцією, і вони не чують, що народ на Майдані хоче не їхніх ще не отриманих посад і повноважень, а свободи і рівних можливостей для кожного українця?

Шановні, хіба у нас все добре? Ви справді вважаєте, що зараз саме час виставляти один перед одним "конституційні букети", написані під себе любимих? Якщо так, то в такому разі вам також треба казати "до побачення" і відправляти туди ж, куди і Партію регіонів.

17:20
 Vladyslav Musiienko
Озвучка силовиків на грушевського транслює "ОЕ".
16:49

 Volodymyr Ariev

Після прийому громадян, поїхав сьогодні в Пущу-Озерну, яка є частиною мого округу. Підійшла жінка, кухар одного з санаторіїв, де розквартирований Беркут. Її дивує цікава поведінка керівників спецназівців - працівники кухні готують для бійців усе, крім чаю. Чай їм привозять звідкись ззовні і персоналу санаторію не дають навіть розливати. 

Що ж це за чай такий чарівний?
16:31

Був у Лук'янівському СІЗО. Станом на сьогодні кількість затриманих майданівців скоротилася до 23.

16:02

Тігіпко розкритикував роботу уряду, але з ПР не виходить.

"Я та мої колеги не збираємося виходити з Партії регіонів", - заявив Тігіпко.

"Разом з тим ми вважаємо неприпустимим рівень корупції на всіх рівнях влади, а роботу уряду з подолання економічних проблем України та поліпшення рівня життя людей – неефективною", - наголосив він.

15:58

 Павло Петренко

Щойно слідчий перекваліфікував справу Олександра Кравцова. Тепер хлопцю інкримінують вже не хуліганство, а масові заворушення. Ще один спосіб тиску та залякування з боку чинної влади.

15:32
 
15:26

Відомий український книжковий дизайнер Ілля Стронґовський створив нову серію політичних плакатів "Тут вам не Майдан!".

 
15:18

 Молодіжне Крило партії "УДАР Віталія Кличка"

Молодіжка УДАРу пропонує допомогу у навчанні тим студентам, які постраждали через участь в акціях протесту
Молодіжне крило партії "УДАР" підтримуватиме студентів, які постраждали через свою активну участь в акціях протесту. 
Як зазначив координатор молодіжного крила "УДАРу" Дмитро Білоцерковець, мова йде про студентів вищих навчальних закладів України, які піддаються репресіям та утискам з боку викладачів та керівництва університетів, а також щодо студентів, які були відраховані з ВНЗ.
"Ми пропонуємо допомогу у продовженні навчання. Студенти можуть писати нам в групах в соціальних мережах або зв’язуватися з представниками молодіжки. Ми гарантуємо конфіденційність всіх звернень. Студентам, яких вже виключили з університетів через їх активну позицію, за підтримки наших європейських партнерів, ми сприятимемо в організації подальшого навчання в країнах ЄС", - наголосив Білоцерковець. (За інформацією звертатися за телефоном: +380966858842, або https://www.facebook.com/molkryloudarhttp://vk.com/udarmk).

15:11

Голову київської "За Україну!" Юрія Зубка ДАІ намагається позбавити водійських прав.

Про це "Українській правді" повідомив голова партії В'ячеслав Кириленко.

"Ця машина весь час їздить на Євромайдан і вниз по Володимирському спуску, з моменту подій на Грушевського", - розповів Кириленко.

За словами депутата, Зубку інкримінують те, що він нібито не зупинився на вимогу працівника ДАІ.

14:50

Ще новина.Мене і ще 10-х депутатів викликають до Печерського суду за позовом якоїсь Івановоі В.Г.щодо неправомірності наших дій. Суд 13лютого.

14:16

Тем временем в Киеве.

 
14:02

Булатов зустрівся з лідеркою Литви Далею Грібаускайте.

13:34

КМДА заявляє, що не просила міліцію розганяти Майдан в ніч на 30 листопада.

13:33

Глава КМДА Володимир Макеєнко пропонує провести всеукраїнський суботник на Хрещатику.

Про це він заявив Макеєнко журналістам після завершення апаратної наради КМДА в понеділок, передає Інтерфакс-Україна.

"У мене є мрія, щоб мери Львова, Донецька, Вінниці, Одеси, Чернігова разом з нами прийшли на Хрещатик і разом із громадянами, які там перебувають, навести порядок, і якомога швидше", - заявив Макеєнко журналістам після завершення апаратної наради КМДА в понеділок.

13:31

Партія регіонів вимагає від Генпрокуратури "дати правову оцінку" діям опозиції, яка створює "воєнізовані формування".

Про це йдеться в заяві партії.

Регіонали вважають, що план Парубія "перетворити всю Україну в Майдан" і "жорстко люструвати антиукраїнські елементи" не пройде.

"Ми впевнені, що свідомі люди не дадуть збутися цим воістину "наполеонівським планам", райдужній мрії майдануючого пройдисвіта - не дозволять поширитися "ВІЧЕ-інфекцію" по всій Україні", - йдеться в заяві.

13:30

Революційне піаніно встановили просто у автобусі, що згорів, на барикадах вулиці Грушевського в Києві. 

ФОТОРЕПОРТАЖ ДМИТРА ЛАРІНА ДИВІТЬСЯ ТУТ.

 
13:25

На барикаді на Грушевського "Ода радості" у виконанні Руслани.

Фото від Volodymyr Viatrovych 
13:22

Один з лідерів Автомайдану Дмитро Булатов, який перебуває на лікуванні після викрадення й катувань, прагне переїхати до Німеччини.

Про це з посиланням на газету Rheinische Post повідомляє Deutsche Welle.

У місті Гаґен на заході ФРН мешкають батьки Булатова.

У Німеччині український опозиціонер сподівається уникнути переслідувань і отримати хорошу медичну допомогу, зазначив європейський політик.

13:16
 
13:12

Депутат Геннадій Москаль вимагає відкрити кримінальне провадження , як замах на умисне вбивство Юрія Вербицького, оскільки після завданих йому травм, то не міг пересуватися.

"Злочинна група, яка по звірячому побила гр. Вербицького Ю.Т. та залишила в лісосмузі на морозі, прекрасно усвідомлювала, що при таких травмах людина вижити та пересуватися не зможе", - заявив Москаль.

13:00

За 5 днів січня українці забрали з банків більше 7 мільярдів.

12:57
 Nina Kuryata
Ну що, з 1 лютого компанія Воля припинила трансляцію каналу BBC News. 
"У зв"язку з припиненням контракту".
Це був єдиний кабельний оператор, у якого був контракт з ВВС. 
Раджу дочекатися реакції ВВС.
12:51

Вранцi 10 лютого невідомі спалили автомобiль активiста рiвненського Евромайдану, бізнесмена Олексія Хахльова. Як відомо, Олексій Хахльов є екс-зятем колишнього Президента (2005-2010) Вiктора Ющенка.

 
12:48

Екс-президент Грузії Михаїл Саакашвілі переконаний, що український Майдан є дуже важливим прикладом для усіх пострадянських країн і може призвести до краху неоімперських прагеннь Росії.

12:38

У Туреччині заарештували Артема Козлова після допиту в підрозділі турецької поліції з боротьби з тероризмом.

Як відомо, 7 лютого громадянин України намагався "змусити" екіпаж літака направити лайнер в Сочі, щоб "звільнити Януковича від Путіна".

12:29

У "Батьківщині" й "УДАРі" по-різному бачать нову Конституцію.

12:24

"Батьківська хата" Януковича у фільмі режисерки Юлії Гонтарук з проекту ВАВИЛОН'13

11:28

В адміністрації президента вже підготовані два проекти указу про розпуск Верховної ради.

Про це Українські правді вдалося дізнатися з власних джерел. 

Як пише журналіст Мустафа Найем, до такого кроку АП підштовхнуло підготовка опозицією так званого Конституційного акту, який гіпотетично може розвалити більшість і дозволити здійснювати Конституційний процес в обхід президента. 

Ці проекти відрізняються схемами юридичного обгрунтування. У першому юристи Банкової роблять налогос на тому, що у Віктора Януковича є безумовне право на оголошення дострокових парламентських виборів.

11:20

Російський правозахисник  Андрій Юров, котрого не пустили в Україну, заявляє про існування "чорного списку" СБУ та запевняє, що не займається політикою.

Про це він повідомив в інтерв'ю Deutsche welle.

"Мені дали документ, у якому сказано, що таке рішення виніс уповноважений державний орган України. Однак на словах мені заявили, що моє прізвище внесено у якийсь "чорний список", і зробила це Служба безпеки України", - розповів Андрій Юров.

11:10

Кучма ратує за негайне повернення до Конституції-2004.

11:09

Уповноважений з прав людини Володимир Лукін звернеться до російського МЗС і посольства України у зв'язку з відмовою Києва впустити правозахисника з РФ Андрія Юрова.

Про це він заявив в понеділок у коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Я противник такий дій. Держава має право відмовляти у в'їзді іноземному громадянинові з причин, яких вона може не називати. Але не пустять одного туди, іншого не пустять до нас. Такі прецеденти були", - сказав омбудсмен.

10:28

Українські події у фокусі світових ЗМІ.

09:54

На вулиці Грушевського в Києві, де триває акція протесту, перебуває близько 50 осіб, проте пропускний режим між барикадами залишається посиленим.

Активісти пропускають лише волонтерів, медиків та представників ЗМІ. Ситуація спокійна, мітингувальники не вдаються до активних дій.

Тим часом у наметовому містечку на Майдані Незалежності перебувають близько 1 тисячі осіб. Безпосередньо біля сцени знаходиться кілька сотень людей, які дивляться політичні фільми. Зі сцени лунають заклики вступати до лав самооборони.

Ситуація на Майдані Незалежності теж спокійна, барикади з мішків зі снігом, зважаючи на плюсову температуру, суттєво просіли, проте не розтанули.

Як відомо, антитерористичний центр при СБУ повідомив, що приводить у готовність суб'єкти боротьби з тероризмом на території держави у зв'язку зі зростанням кількості повідомлень про мінування об'єктів із масовим перебуванням людей.

09:30

У дев'яти містах України стартувала музична революційна акція "Інструмент свободи".

 Фото myreport.com.ua 
08:21

Ювілейне Народне Віче. Без купюр.

Віталій Кличко закликав президента Віктора Януковича прийти на Майдан та взяти участь у дебатах.

Олег Тягнибок знову нагадав, що "ця влада вже тремтить, треба її дотиснути".

Арсеній Яценюк розповів, чому готовий вчинити політичне самогубство, яке народ якщо й зацінить, то лише через 5-10 років.

06:34

В ніч на 10-те лютого працівниками Державтоінспекції на Житомирській трасі затримали мікроавтобус активіста лівівського Автомайдану з ліками для Майдану.

00:47
Друзі!
Узв'язку з двозначними повідомленнями, які появились в ЗМІ хочу повідомити, що Самооборона Майдану є позапартійною структурою, яка координує свою діяльність з Штабом національного спротиву. Самооборона була створена 30 листопада 2013 року на Михайлівській площі як ініціатива самого Майдану, а не окремих політичних партій. Від створення я координував її діяльність.
Ми не допустимо спроби приватизувати Самооборону Майдану та підпорядкувати її діяльність жодній політичній партії.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді