Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія "Собор" виступає проти використання портретів президента "недаремно"

Субота, 17 червня 2000, 15:15
"Собор" виступає проти повсюдного вивішування портретів Леоніда Кучми в приміщеннях органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, та в бюджетних установах. На думку партії, таке "нав'язування портретів президентів притаманне лише для тих держав, що де-факто є диктатурами (Ірак, Туркменистан, Білорусь тощо)".

Таке використання портретів глави держави також "притаманне сьогодні в демократичному світі лише для держав, які в силу історичних причин залишилися монархіями". Натомість у демократичних республіканських державах фотографії президентів не використовуються в офіційному протоколі в якості державних символів.

Партія переконана, що демократичним традиціям українського народу не відповідає використання в якості державного символу фотографічного портрета Президента і закликає всі демократичні сили України домагатися використання в державних установах лише конституційних символів - Прапора та Герба.

Проекти Великого державного герба України і текст Державного гімну України минулої середи уряд затвердив поряд з проектом закону про мову і постановою про підтримку розвитку української мови як державної.

Проект Великого Державного герба України, який пропонує уряд, являє собою зображення на синьому щиті золотистого знаку князівства Володимира Великого. По боках щита зображені щитотримачі, праворуч - козак з мушкетом (герб Війська Запорізького), зліва - коронований лев (герб Галицько-Волинської держави). Над щитом - князівський вінець, а під щитом - переплетене з гілкою червоної калини золоте колосся пшениці і синьо-жовта стрічка.

Текстом Державного гімну України, швидше за все стане відредагований перший куплет і приспів історичного тексту Павла Чубинського "Ще не вмерла України i слава, i воля...". Духовним гімном України стане твір Олександра Кониського і Миколи Лисенка "Боже великий, єдиний" ("Молитва за Україну").

Якщо парламент затвердить це, то всі заходи загальнодержавного значення будуть розпочинатися урочистим виконанням Державного гімну, а завершуватися Духовним гімном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...