Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишній прем'єр вбиває свій цвях у кар'єру нинішнього

Середа, 30 серпня 2000, 19:52
"І непотрібні є постійно потрібними", - ймовірно цими словами Станіслава Єжі Лєца керується колишній прем'єр-міністр України Валерій Пустовойтенко.

Лідер народно демократичної партії висловився за встановлення особистого контролю президента над паливно-енергетичним комплексом і пропонує врахувати пропозиції попереднього уряду у цій сфері. Цікаво, що свої думки з цього приводу він висловив не у випадковому інтерв'ю журналістам, а видав спеціальну заяву, яку було передано в агентство Інтерфакс-Україна.

Пустовойтенко додається до масового цькування прем'єра, і зазначає, що уряд "фактично втратив контроль за розвитком подій" у сфері ПЕК. "І сьогодні, нажаль, урядова команда не здатна своїми силами справитись з ситуацією", - йдеться у заяві. Реальний стан справ, зазначає лідер партії, знаходиться у "гострому протиріччі з тими оптимістичними і заспокоюючими прогнозами, які звучать з боку керівників уряду".

Цікаво, що у своїй заяві Пустовойтенко ніяк не коментує обвинувачення віце-прем'єра Юлії Тимошенко у тому, що сьогоднішні проблеми у сфері ПЕК залишились їй від попереднього уряду. Таку думку вона не забуває висловити на кожній прес-конференції.

Пустовойтенко занепокоєний тим, що сьогодні Україна "встала перед загрозою енергетичної катастрофи". "По великому рахунку, стабілізація ситуації у ПЕК є на сьогодні проблемою номер один національної безпеки України", - зазначає екс-прем'єр. Тут постає одразу декілька питань. По-перше, невже Пустовойтенко забув, що з думкою про кризу, яку цього разу ми не подолаємо, Україна входила у зимовий період і за часів його прем'єрства? По-друге, невже про національну безпеку мало говорив Марчук, якому тепер у помічники дали ще й першого ворога Тимошенко з Ющенком - Сергія Тулуба?

Але екс-прем'єр зазначає, що залишається невирішеним питання про поставки російського газу, не виконані плани зі збільшення виробництва вітчизняних газу та нафти, не стабілізована робота вугільної промисловості.

Кому вірити? Останній раз, коли Тимошенко повідомляла журналістів про стан у ПЕКу, за її словами, все було більш ніж добре. Вона повідомила, що "жодного бартеру і взаємозаліку в енергетиці не залишилось", "перший раз за 3 роки ми можемо вийти на нормальний рівень накопичення вугілля", "повністю відновлені роботи з добудови блоків на Рівненській і Хмельницькій АЕС".

Тимошенко обіцяє, що Україна обійдеться без російського газу за рахунок туркменського та іранського газу, а Пустовойтенко вказує на необхідність вирішення газових проблем з Росією. Він пропонує враховувати ідеї старого уряду. Він пропонує створити робочу групу, наділену "широкими повноваженнями" для переговорів з Росією. Цікаво, чому він не пропонує свою кандидатуру на місце глави комісії? А він пам'ятає, що несанкціонований відбір російського газу, який і є основною проблемою у російсько-українських відносинах, розквітав за часів його прем'єрства?

Так часто буває в Україні. Тільки президент дозволить собі нову критику на адресу "ющенківського" уряду, десятки людей вважають за потрібне додати свій голос до загального потоку критики. Заява Пустовойтенка, ймовірно, одна з перших ластівок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...