Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура знов повідомляє сенсацію про діяльність ЕЭСУ

П'ятниця, 1 вересня 2000, 17:30
Сенсаційну новину повідомив у п'ятницю перший замгенпрокурора Микола Обіход, який спеціалізується у справах ЄЕСУ і Павла Лазаренка. За даними Генпрокуратури, працівники корпорації займалися підслуховуванням приватних телефонних розмов.

Під час обшуків у офісі корпорації у Дніпропетровську була виявлена апаратура для прослуховування телефонних розмов і їх запису. У зв'язку з цим Генпрокуратура днями порушила ще одну кримінальну справу, що стосується корпорації "Єдині енергетичні системи України", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Але на цьому Обіход не зупинився. Корпорація ЄЕСУ, повідомив він, незаконно перерахувала за кордон більше ніж $1,1 млрд. З них біля $100 млн. були перераховані на рахунки "відомого корупціонера" екс-прем'єра Павла Лазаренка. Обіход стверджує, що цю інформацію "документально підтверджено".

Новини дуже цікаві, і не даремно вони розголошені у п'ятницю - найкращий час для обнародування не зовсім достовірної інформації. За суботу-неділю, коли новостні канали, за винятком державного телеканалу, практично відпочивають, мало хто вирішиться провести виправдовуючу прес-конференцію. Протягом найближчих двох днів народ у електричках буде пережовувати цю новину, незалежно від того, наскільки вона відповідає дійсності.

Відразу згадується глава СБУ Леонід Деркач, особисті героїчні зусилля якого дозволили виявити цілий склад боєприпасів на квартирі підозрюваного у замаху на Вітренко… через тиждень після випадку.

Не можна не пригадати і справу з НТВ, де також виявили документи, що нібито свідчили про стеження і підслуховування розмов приватних осіб співробітниками служби безпеки медіахолдінгу.

При цьому здатність наших правоохоронних органів "підкидати" речові докази ні в кого не викликає сумніву.

Все це може бути тільки припущеннями, і ніхто не каже, що Тимошенко ангел, вона навіть не Жанна Д'арк, якою її хочуть зробити її іміджмейкери, яким вдало допоміг пан Суркіс в "Епіцентрі". Як не є ангелом і пан Лазаренко. Але методи, якими Генпрокуратура розбирається з окремими громадянами, викликають запитання. Переважна кількість тих, хто зараз знаходяться при владі, крадуть зараз, чи колись крали. Таких, як Тимошенко, в Україні зараз багато, питання тільки - чому вона? Чому не Волков, чому не Бакай, інші?

Хочеться спитати, хто наступний?

Начебто відповідаючи на запитання УП, Обіход пояснив, що "Генеральна прокуратура під час розслідування цієї справи діє в межах своєї компетенції і законних повноважень". Висловлювання Тімошенко про те, що справа проти її чоловіка продиктована політичними мотивами, Обіход назвав дезинформацією, яка покликана "зганьбити дії органів Генпрокуратури, що виконують свої конституційні обов'язки реагувати на незаконні дії будь-якого громадянина ".

Генпрокуратура, заявив Обіход, розцінює заяви Тімошенко "як спробу вплинути на хід слідства, перешкодити встановленню істини і чорнити орган, який займається розслідуванням".

Замгенпрокурора навіть нагадав Тімошенко 24 статтю Конституції, де визначена рівність громадян перед законом. "Скоріш за все, декому хотілося б, щоб прокуратура пред'являла обвинувачення і арештовувала за здійснення злочинів тільки безробітних, полуголодних шахтарів, рекетирів і карманників, яких вимусило до цього життя", - цинічно сказав Обіход.

Реакція партії "Батькивщина", яку очолює Тімошенко, послідувала негайно. "Батькивщина" вважає, що останні обвинувачення Генпрокуратури на адресу Тимошенко пов'язані з "останніми подіями в Україні, пов'язаними з відкритою дискредитацією уряду".

"Чергові обвинувачення (підслуховувальні пристрої, перерахування астрономічних сум на якісь міфічні рахунки і т.д.) на адресу керівництва "ЄЕСУ" - "безглузді, абсурдні і недоречні. Аналіз останніх подій в Україні, пов'язаних з відкритою дискредитацією уряду, переслідуванням людей, які підтримують реформаторську політику Кабінету міністрів, свідчить, що сьогодні в Україні за допомогою силових органів розгорнута чергова запекла атака корупціонерів на Кабінет Ющенка, процес позитивного реформування українського суспільства, демократію, незалежність", - говориться в заяві партії.

Читай також:

Заарештовано чоловіка віце-прем'єра Юлії Тимошенко

Черга за Юлією Тимошенко?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування