Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща показала Росії язика

П'ятниця, 1 вересня 2000, 21:55
Польща не дає згоди на будівництво нового російського газопроводу в обхід України. Позицію Польщі з цього болючого для України питання виклав прем'єр Ющенко після зустрічі зі своїм польським колегою Єжи Бузеком. Прем'єри зустрілися черговий раз у п'ятницю у Кракові і провели нетривалі переговори.

"Польська сторона демонстративно підтвердила, що дотримується позиції, яка в неї була на початку року, тобто, не згодна на будівництво такого газопроводу", - заявив Ющенко.

Він додав, що можливість поставок норвезького газу через Польщу в Україну поки не розглядалася. Поки сторони домовились тільки про зустріч технічних експертів для обговорення доцільності цього проекту, яка можливо пройде у жовтні.

Нагадаємо, що Росія збирається збудувати альтернативний газопровід у Європу поза Україною, оскільки воліла б позбавитися українського партнера, що постійно краде. Цього тижня Газпром навіть провів попередні переговори із зацікавленими західними газовими компаніями. Однак умовляння Польщі, територією якої має пройти цей газопровід, поки що не дали позитивного результату. Керівництво Польщі твердо стоїть на своєму - будівництво нового трубопроводу не повинно вплинути на стратегічному партнері - Україні.

Якщо Ющенко не видає бажане за дійсність, ясно висловлену позицію Бузека можна зачислити до політичних перемог українського прем'єра.

Читай також:

Росія планує збудувати газопровід у Європу в обхід України

Тема газопроводу в обхід України ще не вичерпано

Газпром почав переговори про газопровід в обхід України

Польща і Україна продовжують консультації про газопровід з Росії

Польща ставить політичні інтереси вище за економічну вигоду?

А Вяхирев сказав: "збудуємо, блін"...

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування