Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий міністр вірно розставляє акценти

Понеділок, 2 жовтня 2000, 20:10
Новий міністр закордонних справ України Анатолій Зленко визначив пріоритетами зовнішньої політики України Європейський Союз, Росію і США.

Цікава послідовність, у якій перелічені пріоритети України. Зрозуміло, що для Зленка, який довгий час очолював посольство України у Франції, європейський напрямок є більш важливим, ніж американський. Дивно тільки, що Росія в цьому списку виявилася на другій позиції. Правда, при цьому міністр висловився за "вирівнювання" відносин з сусідами і, передусім, з Російською Федерацією, назвавши це "нормальною політикою".

Своє бачення зовнішньої політики Зленко виклав під час його представлення президентом Кучмою апарату МЗС. "Для України важливо чітко визначити своє місце у геополітичних, геостратегічних координатах системи міжнародних відносин. Важливо відтягнути довгострокові цілі провідних західних країн відносно України і на цій основі шукати шлях вирішення існуючих проблем", - сказав новий міністр.

Крім того, він підкреслив важливість співпраці з тими країнами, від яких залежить розв'язання "внутрішніх проблем України", що дозволить підвищити авторитет країни на міжнародній арені, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Голова МЗС України звернув увагу на необхідність розв'язання кадрових проблем у відомстві, а також соціальних проблем, в тому числі - підвищення заробітної плати працівникам центрального апарату МЗС. Як передає журналіст агентства, під час виступу Зленко не приховував своє хвилювання. "Переступаючи знову поріг МЗС, хотів би сказати, що я не живу минулим, я живу теперішнім часом і дивлюся у далеку перспективу країни", - заявив він.

При цьому сам президент, представляючи нового міністра закордонних справ, запевнив, що це ні в якому разі не означає зміни стратегічного курсу України. При цьому Кучма вперше признався, що, коли він призначав в свій час міністром закордонних справ України Бориса Тарасюка, мова йшла про термін виконання його обов'язків протягом двох років.

Однак він віддав належне Тарасюку, за час керівництва якого, зі слів президента, зовнішньополітична служба "подорослішала професіонально".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування