Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Навіщо Потебеньку американський президент

П'ятниця, 3 листопада 2000, 20:19
Генпрокуратура чекає-недочекається виборів президента США. Тому що новий хазяїн Білого дому зробить Україні найрозкішніший подарунок - поверне батьківщині Лазаренка.

На традиційній прес-конференції в п'ятницю Михайло Потебенько заявив про початок процедури екстрадиції до Украини екс-прем'єра. "Процес уже пішов, ми очікуємо на вибори у США", - передає Інтерфакс-Україна слова генпрокурора. Час "Ч" залишився чекати не довго - волевиявлення американців призначено на 7 листопада.

Причину, через яку екс-прем'єр не порадував своєю присутністю рідну землю, генпрокурору відома - в Америці справа Лазаренка носить політичний характер. Виходячи з логіки Потебенька, новий президент США (або, може, ще навіть старий?) у першу чергу підпише договір про екстрадицію між Штатами та Україною. Втім, у сценарій генпрокурора не дуже віриться, тому що Україна, як раніше писала УП, не відповідає необхідним критеріям.

Потебенько також відомо, що Лазаренко відмовляється давати свідчення американському правосуддю. Таким чином виходить, що екс-прем'єр і не називав ніяких прізвищ співучасників, серед яких могли бути і високопоставлені українські чиновники. Але ці прізвища відомі генпрокурору, який подтвердив факти перерахування грошей Лазаренка на рахунки "деяких народних депутатів". "Я збираюсь ставити це питання перед Верховної Радою", - сказав він.

Загалом, спокій генпрокурору являється лише у сноведіннях. Не завадять Потебеньку знищити залишки імперії Лазаренка навіть "деякі засоби масової інформації", що "намагаються скомпроментувати працівників генпрокуратури". Тому що прізвища замовників цієї кампанії Потебеньку теж відомі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування