Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потебенько викриває Мороза. Мороз готує відповідь

П'ятниця, 8 грудня 2000, 15:26
Мороз обіцяє "найближчим часом" оприлюднити матеріали зустрічі українських депутатів з офіцером СБУ, який передав плівку Морозу і зараз знаходиться за кордоном. А тим часом Потебенько дав слово генерального прокурора, що "справа за фактом наклепу" буде розслідуватися об'єктивно. І МВС до нього залучати не будуть – всім займатиметься СБУ.

"Це гарні матеріали, які будуть обприлюднені в понеділок або раніше", - повідомив Мороз в п'ятницю агентству Інтерфакс-Україна. Лідер Соцпартії не уточнив, які саме матеріали роздобули депутати, хоч і підтвердив, що серед них є і відеозапис свідчення офіцера.

За інформацією Мороза, три парламентарі, які літали за межі України на зустріч з офіцером СБУ, були обшукані відразу ж після прильоту до аеропорту "Бориспіль". Свідком цього, за словами Мороза, був посол Польщі. Про вилучення якихось документів нічого не повідомляється.

Зате стало відомо, що касета, яку Мороз передав до прокуратури особисто, є головною копією, яку йому передав офіцер СБУ.

Отримавши таку відповідь на вимоги первинного примірника аудіозапису, Потебенько обіцяє направити на експертизу ту плівку, яка в нього є. Сама експертиза проходитиме в Києві, повідомив Потебенько. "Ми не будемо направляти касету для експертизи до міжнародних організацій", тому що зарубіжні експерти не несуть ніякої відповідальності перед Україною за надання помилкових даних, заявив генпрокурор. А наш експерт несе карну відповідальність за дачу явно помилкових висновків, - завірив Потебенько, уточнивши при цьому, що терміни проведення експертизи залежатимуть тільки від експерта.

Ще Потебенько повідомив, що Мороза вже встигли двічі допитати, у середу і четвер. Лідер СПУ був викликаний для допиту до Генпрокуратури, однак не побажав з'явитися, заявивши, що хоче бути допитаним за місцем роботи – у Верховній Раді, пожалівся Потебенько журналістам. "Я ознайомився з свідченням Мороза і повинен сказати, що від деяких питань він дипломатично уходить", - продовжив генпрокурор.

Щоб ні в кого не залишалося сумніву, що лідер СПУ гальмує процес слідства, генпрокурор повідомив, що Мороз ставив питання про присутність під час допиту адвоката. Але оскільки він допрошується як свідок, присутність адвоката, згідно з Карно-процесуальним кодексом, не передбачена, зізнався Потебенько.

Ще один цікавий факт сплив на п'ятничній зустрічі Потебенька з журналістами. Виявляється, до розслідування справи підключена тільки СБУ. "Оскільки міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко звинувачується в злочині, нам довелося від участі співробітників органів внутрішніх справ відмовитися", - відзначив генпрокурор.

Також Потебенько заявив, що "з сьогоднішнього дня гарантує безпеку" втаємниченому офіцеру СБУ. Далі генпрокурор почав дивуватися, чому це лідер соціалістів досі не оповіщає імені офіцера СБУ і місце його знаходження. А під кінець Потебенько не утримався і висловив особисту думку з приводу подій, що відбувається: "Я думаю, що Олександра Олександровича майстерно підставили, навряд чи він сам міг все скомпоновувати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування